Zatlers apspriedies ar potenciālajiem premjeriem (40)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Valsts prezidents Valdis Zatlers šodien sāka sarunas ar trīs partiju premjera amata kandidātiem - Ivaru Godmani (LPP/LC), Valdi Zalānu (TP), Valdi Dombrovski (JL).

Gadījumā, ja Valsts prezidents Valdis Zatlers uzticēs veidot jauno valdību iekšlietu ministram Ivaram Godmanim (LPP/LC), viņa galvenais darbs būs cīņa ar inflāciju un dzīves dārdzības apturēšana. Par to šodien pēc tikšanās ar Zatleru žurnālistus informēja Godmanis.

Godmanis norādīja, ka vēl viens svarīgs jautājums, kas jārisina nākamajai valdībai, būs enerģētika.

Atbildot uz jautājumu, kā Godmanis pārliecināja prezidentu, ka tieši viņa kandidatūra būtu labākā, viņš atbildēja: "Kāpēc jūs domājat, ka es prezidentu pārliecināju? Valsts prezidentam ir jāpieņem lēmums pašam, kuru virzīt premjera amatam."

Godmanis arī atteicās nosaukt savus iespējamos sabiedrotos nākamajā koalīcijā un norādīja, ka nākamās koalīcijas pamats būs redzams pēc partiju sarunām par sociāli ekonomisko jautājumu risināšanu.

Partijas "Jaunais laiks" (JL) izvirzītais premjera amata kandidāts Valdis Dombrovskis cer uz Zaļo un zemnieku savienības un apvienības "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK balsīm gadījumā, ja Valsts prezidents Valdis Zatlers viņam uzticēs nākamās valdības veidošanu, šodien pēc tikšanās ar Zatleru informēja Dombrovskis.

Minētajām trim partijām nav Saeimas vairākuma atbalsta, tām parlamentā ir tikai 42 balsis.

Dombrovskis norādīja, ka neesot arī izslēgts Tautas partijas (TP) atbalsts, jo TP nav paudusi skaidru viedokli par JL izvirzīto premjera amata kandidātu, tāpat kā JL nav paudusi viedokli par TP izvirzīto premjera amata kandidātu.

Dombrovskis nolēmis jau tuvākajā laikā uz aicināt uz publiskām debatēm TP izvirzīto premjera amata kandidātu Edgaru Zalānu. Dombrovskis norādīja, ka Zalāns amatam izvirzīts tikai vakar un viņš nav piedalījies koalīcijas partiju sarunās par jaunas valdības veidošanu, tāpēc būtu svarīgi zināt viņa viedokli.

Dombrovskis vēl nezināja, kad un kur varētu notikt debates, taču pasākumu viņš iecerējis jau tuvākajās dienās.

Šodien tiekoties ar Zatleru, Dombrovskis pauda savu viedokli par tiesiskuma nostiprināšanu valstī, ekonomisko un sociālo jautājumu risināšanu.

"Mēs runāsim ar visām labējām partijām," sacīja Dombrovskis un norādīja, ka JL labprātāk strādātu trīs vai četru partiju koalīcijā, taču, ja koalīcijā būs piecas partijas, vajag noteikt stingras vienošanās, kā tiek ņemti vērā arī citu koalīcijas partiju viedokļi.

Tautas partijas (TP) izvirzītais premjera amata kandidāts, reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs Edgars Zalāns, ja viņam tiks uzticēta valdības veidošana, tajā vēlētos apvienot visas piecas Saeimā pārstāvētās labējās partijas.

"Tomēr lēmums par dalību valdībā būs jāpieņem katram pašam," šodien pēc tikšanās ar Valsts prezidentu Valdi Zatleru žurnālistiem paziņoja Zalāns.

Zalāns pauda viedokli, ka partijām ir jāsamazina savas ambīcijas un vairāk jādomā par to, ko tās var izdarīt sabiedrības labā. "Latvijas sabiedrībai ir vajadzīga pietiekami ātra, bet nesasteigta valdības izvēle," sacīja Zalāns.

TP premjera amata kandidāts norādīja, ka ir gatavs iesaistīties publiskās diskusijās ar visiem premjera amata kandidātiem. Kā ziņots, partijas "Jaunais laiks" izvirzītais premjera amata kandidāts Valdis Dombrovskis ir paudis apņemšanos izaicināt Zalānu uz publiskām debatēm.

Šodien, tiekoties ar prezidentu, Zalāns iepazīstinājis ar savu redzējumu par valsts attīstību. Pēc Zalāna vārdiem, saruna ar Zatleru bijusi "atklāta un ļoti ražena diskusija". "Es nemēģināju prezidentu pārliecināt par savu kandidatūru, bet sniedzu atbildes uz uzdotajiem jautājumiem," sacīja politiķis.

Komentāri (40)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu