Vainīgais Jaunups noliek deputāta mandātu (213)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Viens no partijas "Jaunais laiks" līderiem Edgars Jaunups šodien nolēma nolikt Saeimas deputāta mandātu. Šādu savu rīcību deputāts skaidro ar atvainošanos visai sabiedrībai par ceļu satiksmes noteikumu pārkāpšanu. Jaunups no Saeimas tribīnes paziņojis, ka viņš, kļūstot par deputātu, solījis ievērot likumus, tādēļ šodien atvainojas Latvijas sabiedrībai, saviem partijas biedriem un draugiem un noliek deputāta mandātu.

"Par savu rīcību ir jāatbild, un es uzņemos atbildību," sacīja politiķis. TVNET jau ziņoja, ka Jaunupu ceļu policisti pieķēra brīdī, kad viņš ar tēvam - Rīgas domes deputātam Modrim Jaunupam (JL) - piešķirto dienesta auto traucās pa Liepājas šoseju ar ātrumu 126 kilometri stundā, vairāk nekā par 30 km/h pārsniedzot atļauto braukšanas ātrumu. Partijas Jaunais laiks (JL) Saeimas frakcija atbalsta frakcijas deputāta Edgara Jaunupa lēmumu, atbildot par izdarīto pārkāpumu, nolikt Saeimas deputāta mandātu, TVNET informēja frakcijas JL sabiedrisko attiecību konsultante Laila Timrota. JL ir pārliecināts, ka laikā, kad valsts amatpersonas ar savu rīcību nereti liek apšaubīt valsts priekšstāvju godaprātu un atbildību sabiedrības priekšā, Jaunups ir parādījis bezkompromisa deputāta un partijas biedra morāles un ētikas principu ievērošanu. Frakcijas deputāti cer, ka šis Jaunupa solis kalpos par atgādinājumu katram valsts varas pārstāvim par viņa atbildību sabiedrības priekšā, ievērojot ne vien likuma burtu, bet arī garu.

Komentāri (213)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu