ES komisāre noraida ierosinājumus pārskatīt piena tirgus reformas (11)

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: flickr Photostream

Eiropas Savienības (ES) lauksaimniecības komisāre Marianna Fišere Bola pirmdien noraidīja vairāku bloka dalībvalstu ministru prasību pārskatīt pērn pieņemtās piena tirgus reformas, tādējādi stimulējot piena cenu kāpumu.

Vismaz piecas ES dalībvalstis vēlas steidzamu pasākumu īstenošanu un iespēju aizkavēt ikgadējo ES piena ražošanas kvotu paaugstināšanu, lai piena cenas spētu atgūties.

Runājot ikmēneša ES dalībvalstu zemkopības ministru sanāksmē, Bola paziņoja, ka viņa negrasās pārskatīt pērnā gada novembrī pieņemtās piena tirgus reformas, piebilstot, ka kvotu paaugstināšanas aizkavēšana neatrisinātu pašreizējo problēmu.

"Lai arī es esmu iepriecināta ar jums pārrunāt atbalsta pasākumus, man ir jāuzsver, ka neesmu gatava apspriest pilnīgu ES piensaimniecības politikas pārorientāciju, kā daži no jums ierosināja," zemkopības ministriem sacīja Bola.

Austrija, Vācija, Ungārija, Slovākija un Slovēnija Eiropas Komisijā (EK) un citām ES delegācijām iesniedza kopīgu paziņojumu par nepieciešamību īstenot vairākus atbalsta pasākumus, lai palīdzētu piensaimniecības tirgum.

Taču Bola norādīja, ka piena cenu paaugstināšanai jau ir izmantoti gandrīz visi ES pieejamie līdzekļi. Komisāre uzskata, ka vairs ir palikušas tikai divas iespējas - piešķirt subsīdijas, lai sauso vājpiena pulveri varētu izmantot lopbarībā vai pārstrādāt to kazeīnā, taču pašreizējā situācijā šie pasākumi nebūtu efektīvi.

Komentāri (11)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu