Pirmo sniegu sinoptiķi sola jau oktobra vidū .

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pirmo sniegu Latvijā sinoptiķi sola jau oktobra vidū, tas iespējams Latvijas austrumu rajonos, BNS svētdien informēja Valsts hidrometeoroloģijas pārvaldē.

Pēc sinoptiķu prognozēm, pirmajā oktobra dekādē būšot vēl diezgan silts, naktīs gaisa temperatūra būšot no +7 līdz +12 grādiem, bet dienā no +10 līdz +15 grādiem. No 8.oktobra vidējās diennakts temperatūras pazemināsies par +3 līdz +5 grādiem. Pūtīšot ziemeļu - rietumziemeļu vējš, kurš brāzmās var sasniegt pat 17 metrus sekundē. Savukārt no 15. līdz 17. oktobrim naktīs jau būšot no -2 līdz +3 grādiem auksts un Latvijas austrumu daļā gaidāms pirmais sniegs, kas gan ātri izkusīšot. Sniegu var atnest spēcīgs ziemeļu vējš. Tomēr anticiklona ietekmē nokrišņu var arī nebūt un dienā gaisa temperatūra būs no 5 līdz 10 grādiem. No 20. līdz 25.oktobrim nokrišņi neesot gaidāmi vai līs tikai īslaicīgs lietus, bet palikšot auksts - no +4 līdz +9 grādiem naktīs un no +10 līdz +14 dienā. Mēneša pēdējās piecās dienās rietumu vējš nokrišņus neatnesīs, bet temperatūra pazemināsies līdz +2 līdz +6 naktī un +7 līdz +11 dienā. "Oktobra laika apstākļi būs normas robežās, tomēr nokrišņi ciklona ietekmē var pārsniegt parasto 50-90 milimetru nokrišņu daudzuma normu. Pārsvarā būs mākoņains laiks, bet negaidāmi auksti vēl nekļūs," klāstīja dežurējošā sinoptiķe.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu