Sociāldemokāti vēlas Rīgā strādāt koalīcijā ar "tēvzemiešiem" un slēgt līgumu ar PCTVL .

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas Sociāldemokrātiskā strādnieku partija (LSDSP) vēlas Rīgas domē strādāt ar apvienību "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK (TB/LNNK), bet ar apvienību "Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā" (PCTVL) slēgt līgumu par darba koordināciju.

To trešdien intervijā Latvijas Radio sacīja LSDSP priekšsēdētājs Juris Bojārs. Viņš paziņoja, ka nebūtu pareizi ignorēt vēlēšanu rezultātus un atstumt no varas otro labāko rezultātu guvušo PCTVL. "Pilnībā atstumt PCTVL no Rīgas domes varas veidošanas būtu galīgi aplam. Vēlētāji varētu secināt, ka Latvija nav tiesiska valsts un ka ar parlamentārām metodēm neko nevar panākt, tāpēc jāpāriet uz cīņām uz ielām," sacīja Bojārs. Ja kreiso spēku apvienība domē būs pārstāvēta varas līmenī, "kastroļu dauzītājiem" uz ielas nebūšot ko darīt, jo citādi kastroļus viņi dauzīšot pret savējiem. PCTVL pārstāvji sociāldemokrātiem apliecinājuši, ka atbalstīs viņu mēra amata kandidātu arī tad, ja partija veidos koalīciju ar TB/LNNK, jo arī šī partija vēlēšanās uzrādījusi labus rezultātus. Bojārs pieļāva, ka iespējamas sarunas arī ar "Latvijas ceļu" (LC), tomēr sacīja, ka tajās jābūt "ļoti uzmanīgiem". Vēlētāji ar balsojumu pašvaldību vēlēšanās parādījuši savu attieksmi pret LC un Tautas partiju (TP), tāpēc, veidojot ar šīm partijām koalīciju, LSDSP riskējot zaudēt uzvaras iespējas 8.Saeimas vēlēšanās. Viņš arī pavēstīja, ka koalīcijā ar LC un TP īstenot reformas būtu pilnīgi neiespējami, jo abām partijām ir "sava birokrātija un iesēdēti krēsli".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu