Kalifornijā vietām īslaicīgi atslēgusies elektrības piegāde

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kalifornijas štatā liela karstuma izraisītas elektrotīkla pārslodzes dēļ aptuveni 400 000 mājsaimniecību ceturtdien īslaicīgi atslēgta elektrība.

Kalifornijas elektrotīkla operators ISO plkst. 15.57 pēc vietējā laika (plkst. 2.57 pēc Latvijas laika) paziņoja par tīkla bīstamu pārslodzi, sakarā ar ko štata dienviddaļā uz pusstundu atslēgta elektrība. Šī bija pirmā elektrības atslēgšana šajā vasarā Kalifornijā, kur amatpersonas jau kopš 2000.gada cīnās ar enerģētikas krīzi, pieprasījumam ievērojami pārsniedzot piedāvājumu un elektrotīkla tehniskās jaudas. 2000. un 2001. gada vasarā Kalifornijas štatā tika piedzīvota nopietna enerģētikas krīze, augstajam pieprasījumam, augstajām elektroenerģijas izmaksām un tehniskām kļūmēm izraisot plašas problēmas štata energotīklā, ieskaitot elektrības piegādes atslēgšanos. Lai mazinātu tīkla pārslodzi, ISO ceturtdien uz pusstundu atslēdza elektrības piegādi vairākās apdzīvotās vietās - pavisam 400 000 mājsaimniecību. Ja problēmas turpināsies, elektrotīkla operators rotācijas kārtībā īslaicīgi atslēgs elektrību arī citos štata reģionos. Gaisa temperatūra Kalifornijas štatā sasniegusi 37 grādus pēc Celsija skalas, kas ievērojami palielinājis enerģijas patēriņu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu