Lielbritānijā pret smēķēšanu cīnās ar smirdīgām reklāmām

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lielbritānijas Nacionālais veselības dienests (NHS) izplatījis jaunas pretsmēķēšanas reklāmas, kuras reāli smird. Tiek izplatīti simtiem tūkstošu ar asu tabakas smārdu piesūcinātu skrejlapu, lai atturētu pusaudžus no smēķēšanas sākšanas. Līdzīgas lapiņas parādās sieviešu žurnālos "Heat", "OK!" un "Cosmopolitan".

"Pētījumi rāda, ka šāda vecuma sievietes neietekmē brīdinājumi par ietekmi uz veselību, taču ir daudz ticamāk, ka viņas ievēros lietas, kas ietekmē ārieni," sacīja kampaņu veidojušās Londonas aģentūras "Kitcatt Nohr Alexander Shaw" pārvaldošais partneris Marks Nors. NHS reklāmās redzama pievilcīga sieviete, taču pretēji smaržu reklāmām no tām atplēstas lapiņas izdala smaku. Smirdīgās reklāmas ir daļa no plašākas kampaņas, kas spēlē uz jauniešu rūpēm par savu izskatu, un tās ietvaros jaunieši tiek brīdināti, ka smēķēšana rada grumbas un nokrāso zobus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu