Iereibis vīrietis izraisa sprādziena draudu trauksmi Tallinā un Helsinkos

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Tallinas un Helsinku policija nedēļas nogalē veltīgi meklēja ar sprāgstvielām piekrautu kravas automašīnu pēc kāda acīmredzot iereibuša vīrieša telefona zvana izraisītas viltus trauksmes, ziņo "Eesti Paevaleht".

Kāds igauniski runājošs vīrietis sestdienas vakarā piezvanīja Tallinas pasažieru ostas robežsardzei un Drošības policijai un stāstīja par bīstamu mikroautobusu vai kravas automašīnu ar militārās tehnoloģijas kravu, kas atrodoties uz prāmja, kurš bija ceļā uz Helsinkiem. Zvanītājs apgalvoja, ka prāmī atrodas kravas automašīna, kas no Tallinas uz Helsinkiem transportē militāro aprīkojumu, un ka, mēģinot atvērt kravu, tā eksplodēs, sacīja Igaunijas policijas pārstāve Helina Tāla. Zvanītājs neminēja, tieši kurā prāmī atrodas bīstamā mašīna un cikos prāmis pienāks, minot tikai, ka draudi pastāv laikā no astoņiem līdz desmitiem vakarā. Kriminālizmeklēšanas departamenta direktors Elmars Vahers sacīja, ka vīrietis nav izteicis draudus, bet likās, ka viņš sniedz informāciju amatpersonām. "Viņš nebija dumjš cilvēks, kaut arī viņa runa izklausījās neskaidra un viņš acīmredzot bija piedzēries," piebilda Vahers. Brīdinājums tika uztverts nopietni, jo Helsinkos notiek pasaules meistarsacīkstes vieglatlētikā. Tallinas un Helsinku policija sestdienas vakarā un svētdienas rītā veica plašu operāciju, pārmeklējot prāmjus gan Tallinā, gan Helsinkos, taču nekas netika atrasts un ostas vēlāk turpināja darbu normālā režīmā. Helsinkos policija bija norobežojusi divas ostas, pārmeklējot visas kravas mašīnas prāmjos no Tallinas. Katrā prāmī atradās vairāki desmiti kravas automašīnu. Policija tagad mēģina noskaidrot zvanītāja personību. Vahers sacīja, ka policijas rīcībā ir informācija par zvanītāja iespējamo personību un amatpersonas cenšas noskaidrot zvanītāja rīcības iemeslus. Ja zvanītājs tiks notverts, viņam draud līdz piecu gadu cietumsods.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu