Bijušais Igaunijas pašvaldības vadītājs nolīdzis algotu slepkavu (5)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Bijušais Mustvē mērs Genadijs Kuļkovs šā gada pavasarī noalgojis slepkavu, lai izrēķinātos ar kādu municipalitātes pārstāvi. Igaunijas galvenās kriminālpolicijas un prokuratūras pārstāvji televīzijas raidījumā "Pealtnägija" atzinuši, ka šāda precedenta valstī līdz šim nav bijis, ziņo "PM Online".

"2007.gada maijā policija saņēma informāciju par to, ka bijušais Mustvē mērs Genadijs Kuļkovs plāno vietējā deputāta un žurnālista slepkavību," raidījumā paziņojis prokurors Stevens-Hristo Evestuss.

Tiek apgalvots, ka Kuļkovam algotajam slepkavam divos piegājienos bija jāsamaksā 30 000 kronu (1350 latu), lai tas nogalinātu vietējo politiķi un žurnālistu Fjodoru Maspanovu, ar kuru Kuļkovam izcēlās strīds par zemes gabaliem Mustvē un ar kuru bijušais mērs it kā esot slēdzis nelikumīgus darījumus.

Par laimi, policija iejaucās laikā: Maspanovs tika noslēpts pēc liecinieku aizsardzības programmas, bet slepkavības pasūtītājs kopā ar izpildītājam paredzēto naudu tika aizturēts.

Līdz šā gada pavasarim Kuļkovs mēra pienākumus pildīja jau piecus gadus un pa šo laiku paspēja veikt šādus tādus darījumus, kuros varētu būt saskatāmas korupcijas pazīmes.

Kā televīzijas pārraidē stāstījuši tās dalībnieki, tad šo pirmdien starp vietējām tiesībsargājošajām iestādēm un Kuļkovu tika panākta vienošanās. Apsūdzētais atzinis savu vainu slepkavības mēģinājumā, izteicis nožēlu par notikušo un ticis cauri sveikā tikai ar brīvības atņemšanu uz gadu nosacīti.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu