Krekliņš skatlogā aizskar Igaunijas valsti

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pamatīgu ažiotāžu Igaunijā sacēlis "Adidas" veikals Tallinā, izvietojot reklāmas nolūkā skatlogā krekliņu ar PSRS ģerboni un uzrakstu "CCCP", par to raksta "Poostimees" un runā lielākās radiostacijas. Izskanējuši pat aicinājumi boikotēt šīs firmas produkciju, uzskatot notikušo par izlēcienu pret Igaunijas valsti.

Kā raksta "Poostimees", Tēvzemes savienības vadītājs Tinuss Lukass nosaucis firmas reklāmas akciju par klaju pret Igaunijas valsti vērstu izlēcienu. Krieviski runājošajā sabiedrības daļā tas varot radīt nevēlamu nostalģiju. Atsaucoties uz Likumu par reklāmu, Lukass pieļauj, ka šo pretvalstisko rīcību varētu aizliegt. Tallinas apvienības "Memento" priekšsēdētājs Leo Īspū ir pārliecināts, ka šāda reklāma aizvaino visu igauņu tautu, it īpaši tos, kuri no padomju režīma cietuši. Savukārt žurnālisti velk paralēles ar svastiku, norādot, ka būtu neiedomājami izvietot skatlogā kreklu ar fašistisko simboliku, tā reklamējot režīmu, kura dēļ tika nogalināti miljoniem cilvēku. Solidāra ir arī franču prese, uzsverot, ka atainot uz krekla PSRS ģerboni ir tas pats, kas izrotāt to ar svastiku. Igaunijas premjerministrs tikmēr nesaskata notikušajā iemeslu panikai, paredzot, ka pieprasījums pēc šādiem krekliem Igaunijā nebūšot liels.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu