Pie "zaļās zonas" Bagdādē uzspridzinās divi pašnāvnieki

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ceturtdien pie kontrolpunkta netālu no Irākas galvaspilsētas Bagdādes stingri nocietinātās "zaļās zonas", kur atrodas Irākas valdības iestādes un ārvalstu diplomātiskās misijas, uzspridzinājās divi pašnāvnieki. Vēl vienam teroristam neizdevās bumbu uzspridzināt un viņš tika arestēts, paziņoja Irākas Iekšlietu ministrija un ASV militārais pārstāvis.

Amatpersonas ziņo, ka šajos uzbrukumos nogalināti divi garāmgājēji. Vietējā slimnīca informēja, ka vēl pieciem ievainotajiem tiek sniegta medicīniskā palīdzība, kaut gan agrāk tika ziņots par 13 cietušajiem. Policija ziņo, ka viens no pašnāvniekiem uzbrukumam izmantojis policijas automašīnu pie kontrolpunkta, caur kuru iet žurnālisti un citi civilie darbinieki, kas strādā šajā kompleksā. Otrs ar spridzekļiem bruņojies pašnāvnieks pēc tam uzspridzinājies pie cilvēkiem, kas steigušies palīgā ievainotajiem, un policistiem, kas ieradušies notikuma vietā. Tūlīt pēc tam policisti ievērojuši, ka no kāda ievainotā apģērba karājas vadi, un viņu nekavējoties arestēja, pirms teroristam izdevās uzspridzināties. Tika ziņots, ka bumbu sprādzieniem sekoja mīnmetēju šāviņu sprādzieni un Bagdādes centrā ap notikuma vietu bija dzirdami arī automātu šāvieni. Pašnāvnieki galvenokārt ir sunnīti, kas izvērš kampaņu, lai gāztu šiītu vadīto un ASV atbalstīto valdību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu