Zviedru celtnieku arodbiedrība pieķer lētos lietuviešu strādniekus

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pieci lietuviešu celtnieki Gēteborgā pusotru mēnesi strādājuši par 15 zviedru kronām (1,12 latiem) stundā, ziņo Zviedrijas radio. Darbu būvobjektā veicis lietuviešu uzņēmums. Par notikušo uzzinājusi zviedru celtnieku arodbiedrība, kā rezultātā vakar ticis parakstīts līgums, kas šiem celtniekiem garantē 130 Zviedrijas kronas (9,7 latus) stundā.

Nākamnedēļ arodbiedrības un uzņēmuma pārstāvji tiksies vēlreiz, lai lemtu par iespējamu retroaktīvu algu izmaksu. Kā ziņots, Latvijas uzņēmuma "Laval un partneri" būvobjekts Zviedrijā pagājušā gada beigās tika pakļauts blokādēm no celtnieku arodbiedrības puses. Tā rezultātā uzņēmumam nācās pārtraukt celtniecības darbus un atteikties no darbības Zviedrijā. "Laval un partneri" iesūdzēja arodbiedrību Zviedrijas Darba tiesā, kura tagad vērsusies pie Eiropas Kopienu tiesas, lai izšķirtu šo jautājumu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu