Itālijas policija soda viltotu preču pircējus

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Trīs tūristes no Eiropas Itālijā sodītas ar 10 000 eiro lielu soda naudu par viltotu preču iegādāšanos, sestdien vēsta laikraksts "The Telegraph". 60 gadus vecai dānietei piespriests naudas sods par viltotu "Dior" briļļu iegādāšanos. Vēl viena 27 gadus veca francūziete gandrīz noģība, kad viņu aizturēja ar viltotu "Louis Vuitton" somiņu un uzlika sodu.

Trešā tūriste no Francijas tika sodīta par krekliņu un saulesbriļļu iegādāšanos vairumā. Viņa arī tiek turēta aizdomās par nodomiem spekulēt ar viltotām precēm. Nevienā no šiem gadījumiem policija nespēja aizturēt viltoto preču pārdevējus. Saskaņā ar jaunajiem noteikumiem cīņai pret nelikumīgu ielu tirdzniecību, sodīt paredzēts gan pārdevēju, gan pircēju, kurš tiek uzskatīts par līdzdalībnieku. Itālijas varas iestādes ir arī paredzējušas atlaides. Ja pārkāpējs samaksā sodu 60 dienu laikā, tad viņam ļauts maksāt "tikai" 3333 eiro. Var mēģināt pamest valsti, nesamaksājot sodu, taču nenomaksātajam sodam tiek pieskaitīti soda procenti un tiem termiņš nav paredzēts.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu