Lielbritānijā sākas ikgadējais Glastonberijas mūzikas festivāls

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lielbritānijā šodien sākas ikgadējais Glastonberijas mūzikas festivāls, kas ilgs trīs dienas. Tūkstošiem mūzikas fanu uz festivāla norises vietu Somersetā sāka doties jau no trešdienas.

Paredzēts, ka uz trīs dienas ilgo festivālu ieradīsies ap 150 000 cilvēku. Visas biļetes uz festivālu tika izpārdota trīs stundu laikā, un turklāt meteorologi šogad prognozē saulainu laiku. kas šoreiz varētu ļaut izvairīties no tradicionālajām dubļu jūrām. Festivālā uz galvenās skatuves uzstāsies tādas grupa, kā "Coldplay", "The White Stripes" un "Basement Jaxx". Mūziķu vidū būs arī Elviss Kostello, Van Morisons un "New Order", kā arī "Zutons", "Ash" un "The Undertones". Vēl trīs dienu pasākumā uzstāsies arī "Bloc Party", "Fatboy Slim" un "Echo And The Bunnymen". Gadu gaitā Glastonberijas festivāls, kas tiek rīkots Somersetas lauku apvidū un ir pazīstams arī ar tādu neatņemamu sastāvdaļu kā dubļiem, kļuvis par vienu no nozīmīgākajiem gada notikumiem mūzikas industrijā. Taču šogad meteorologi prognozē saulainu laiku, kas varētu ļaut izvairīties no dubļiem, kaut arī piektdien Somersetas apkārtnē var būt iespējams pērkona negaiss. "Ir ļoti, ļoti saulains, te ir jau bariem cilvēku un grupas pat vēl nav parādījušās," sacīja festivāla apmeklētājs Džeimss Nadins, kurš pasākuma norises vietā ieradās jau trešdien. Tomēr kāds cits mūzikas mīļotās brīdināja, ka saulainais laiks radījis citas problēmas. "Tualetes smird jau tagad, bet tas noteikti ir labāk, nekā brist pa dubļiem," aģentūrai "Reuters" piezīmēja Helēna Evansa. Lai izvairītos no viltotu biļešu pārdošanas, apmeklētājiem līdz ar biļetēm nāksies uzrādīt identifikācijas apliecības ar fotogrāfiju. Lai brīvdabas festivāls neradītu pārāk lielu troksni, pasākumā notiks arī "klusā diskotēka" - pēc pusnakts dīdžeju mūzika būs dzirdama nevis no "tumbām", bet gan izdalītajās bezvadu austiņās ar skaļuma kontroles iespēju. Iecere par austiņām tiks ieviesta ar mērķi uzlabot attiecības ar Somersetas vietējiem iedzīvotājiem, savukārt, lai izvairītos no nelūgtiem viesiem, jau 2002.gada festivālā ap notikuma vietu tika uzbūvēta milzīga sēta. Nākamajā gadā festivāls nenotiks, lai ļautu apkārtnes iedzīvotājiem atpūsties.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu