Bagdādē un tās apkārtnē nogalināti vismaz 29 cilvēki (1)

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vardarbība Irākā pēdējās diennakts laikā prasījusi vismaz 29 cilvēku dzīvības. Sestdien Bagdādē policijas īpašās vienības "Vilku brigāde" štābā iegāja policijas formā tērpies terorists pašnāvnieks un uzspridzinoties nogalināja astoņus policistus, bet daudzus citus ievainoja, pavēstīja policijas pārstāvji notikuma vietā.

Dažādi policijas avoti kopējo cietušo skaitu novērtēja līdz pat 20 cilvēkiem. "Vilku brigāde" ir militarizēta policijas vienība, kuras sastāvā ir vairāki tūkstoši cilvēku, kas vairumā rekrutēti no šiītu musulmaņu nabadzīgo slāņu vidus. Savukārt naktī šiītu apdzīvotā Bagdādes rajonā eksplodēja ar sprāgstvielām pildīts automobilis, nogalinot 11 un ievainojot 29 cilvēkus, sestdien paziņoja policija un slimnīcas amatpersonas. Policija norāda, ka uzbrukuma mērķis pagaidām nav skaidrs. Automašīna bija novietota stāvvietā Bagdādes ziemeļrietumu daļā un eksplodēja aptuveni plkst. 22.00 vakarā (plkst. 23.00 pēc Latvijas laika). Tajā pat laikā uz dienvidiem no Bagdādes teroristi atklāja uguni uz autobusu, kurā brauca strādnieki, nogalinot desmit un ievainojot trīs cilvēkus, ziņoja policija. Policija pavēstīja, ka cilvēki autobusā devās no Hillas pilsētas valsts dienvidos uz Bagdādi. Ceļā blakus autobusam no katras puses piebrauca divas automašīnas ar teroristiem, kas atklāja uguni. Savukārt nedaudz vēlāk terorists pašnāvnieks uzspridzinājās savā pikapā pie Slovākijas vēstniecības Bagdādē, ievainojot četrus irākiešu apsargus un civilpersonas. Policija vēsta, ka uzbrukuma brīdī neviens no slovāku personāla vēstniecības ēkā nav atradies.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu