Pēc fiasko vēlēšanās LC valdei jāatkāpjas .

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

8.Saeimas vēlēšanās zaudējumu piedzīvojušās savienības "Latvijas Ceļš" (LC) valdei līdz 7.Saeimas pilnvaru beigām būtu jāatkāpjas, "kā tas pieņemts starptautiskajā politiskajā praksē". Šādu viedokli pirmdien pauda LC Saeimas farkcijas vadītāja un LC valdes locekle Kristiāna Lībane.

"Valdei jāuzņemas atbildība par notikušo un ir jāatkāpjas," sacīja Lībane, papildinot, ka tam nevajadzētu "notikt tūlīt un uzreiz", jo līdz 7.Saeimas pilnvaru beigām - 5.novembrim - LC jāturpina strādāt gan parlamentā, gan valdībā. Viņa arī norādīja, ka pagaidām nevēlas komentēt jebkādas baumas par to, uz kurām partijām lūkojas LC biedri, jo par partijas nākotni jālemj visiem tās biedriem kopā kongresā. Parasti LC kongress notiek novembra beigās vai decembra sākumā, taču Lībene pieļāva iespēju, ka pēc šādiem vēlēšanu rezultātiem LC kongresu varētu sasaukt arī agrāk. "Kongress varētu lemt par jaunu valdi un par partijas nākotni kopumā," sacīja Lībane. LC valdē šobrīd darbojas Ministru prezidents Andris Bērziņš, Jānis Ābele, Žoržs Tikmers, Pēteris Strubergs, Juris Šmits, Dainis Rozenfelds, Romualds Ražuks, Aija Poča, Andrejs Panteļējevs, Jānis Naglis, Juris Lorencs, Lībane, Jānis Lāčplēsis, Ojārs Kehris, Edvīns Inkēns, Ivars Godmanis, Aija Matule, Karina Pētersone, Jānis Gaigals, Guntis Dambergs, Valdis BIrkavs un Anatolijs Gorbunovs. BNS jau ziņoja, ka LC 8.Saeimas vēlēšanās, pēc provizoriskiem datiem, ieguvusi 4,88% vēlētāju atbalstu, kas 5% vēlēšanu barjeras dēļ liedz savienībai iekļūšanu Saeimā. LC dibināta 1993.gadā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu