Cīnoties par varu draudzē, ieņem dievnamu Rīgā (46)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vakar vairāki vīrieši Rīgas Grebenščikova vecticībnieku draudzes priekšsēdētāja Vasilija Ustinova vadībā ieņēma dievnamu M.Krasta ielā, slēdza dievnama vārtus un neielaida draudzes pārstāvjus uz dievkalpojumu, šodien ziņo laikraksts "Diena".

Pie vārtiem ticīgos sagaidījis mācītājs Trifons, kurš klāstīja, ka nezināmi vīrieši Ustinova vadībā jau no paša rīta ieņēmuši dievnamu, vairākus darbiniekus izdzinuši ārā, bet paši palikuši aiz slēgtiem vārtiem.

Notikuma vietā bija ieradies arī 9. Saeimas deputāts Ivans Klementjevs (SC), kurš uzskata, ka Ustinovs nelikumīgi mēģina sagrābt varu draudzē, lai iegūtu tai piederošo īpašumu, norāda laikraksts.

Savukārt Ustinovs, kurš sevi uzskata par pilntiesīgu draudzes priekšsēdētāju, "Dienai" pastāstīja, ka pērn decembrī draudzes padome iepriekšējā tās priekšsēdētāja Nikolaja Ivanova vadībā pieņēma lēmumu aizliegt viņam ierasties dievnamā.

Taču Ustinovs, saņemot Tieslietu ministrijas Reliģisko lietu pārvaldes atzinumu, ka tieši viņš ir patiesais un vienīgais draudzes vadītājs, pēc mēnesi ilgušām neveiksmīgām pārrunām nolēmis saviem spēkiem pārņemt draudzes saimniecisko darbību.

Šim nolūkam viņš talkā sauca apsardzes firmas darbiniekus. "Viss, ko mēs gribam, - nodrošināt, lai viss vērtīgais īpašums, kas ir dievnamā, neciestu," uzsver Ustinovs. Viņaprāt, Ivanovs pēdējo gadu laikā ir veicis vairākus nelikumīgus darījumus ar nekustamajiem īpašumiem

Savukārt Ivanova atbalstītāji laikrakstam uzsvēruši, ka Ustinovs pats veicis nelikumīgus darījumus un pret viņu ierosināta krimināllieta.

Policija, kas bija ieradusies notikuma vietā, uzklausīja abu pušu argumentus un devās prom, nevienu neaizturot.

Komentāri (46)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu