Saknītis apgalvo, ka neesot devis kukuli policistiem (22)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Zemes īpašnieks Gatis Saknītis apgalvo, ka policistiem nav devis kukuli. Intervijās laikrakstam "Biznes&Baltija" un izdevumam "Privātā Dzīve" uzņēmējs paudis neapmierinātību ar likumsargu rīcību un policistus nosaucis par žurkām un mērkaķiem.

"Mani aizturēja kā žurkas - pielavījās no visām pusēm, un viss bars sāka kost," intervijā "Biznes&Baltija" savu aizturēšanu raksturojis uzņēmējs.

Viņš norādījis, ka notikumi risinājušies 4.janvārī ap plkst. 8 no rīta. Aizturēts viņš ceļa posmā, kur ''''bieži stāv ''''menti''''''''. Tāpēc ātrumu uzņēmējs neesot pārsniedzis.

Pretējā virzienā pabraukusi policijas automašīna. Likumsargi atpazinuši otru automašīnu, ar kuru braucis Saknīša miesassargs, apgriezušies, ieslēguši bākugunis un lēnām braukuši klāt. "Redzēju, ka uz ceļa citu mašīnu nav, nodomāju - kaut kas noticis - un piestāju malā. Policists pie manis pienāca un teica: jūs esat pārkāpis ātrumu, braucis ar 57 kilometriem stundā. Pēc tam gan viņi mainīja liecību," žurnālam "Privātā Dzīve" stāstījis uzņēmējs.

Saknītis policistiem atbildējis, ka ātrumu nav pārkāpis, taču ir gatavs maksāt sodu gan par sevi, gan par miesassargu.

Uzņēmējs iedevis policistiem savu maku, kurā bijusi autovadītāja apliecība un tehniskā pase. Makā uzņēmējs vienmēr glabājot arī naudu degvielai.

Policists maku esot burtiski sagrābis un norādījis, ka jāgaida desmit minūtes, kamēr tiks atnesta kvīts.

"Viņš ar dokumentiem aizgāja uz policijas mašīnu, iesēdās, un auto aizbrauca. Es pilnīgi apstulbu. Tā bija tīrākā "podstava"," apgalvojis Saknītis.

Pēc brīža notikuma vietā ieradusies specvienība "Omega", kuras darbinieki pret uzņēmēju pavērsuši trīs ieročus, saslēguši rokudzelžos, izvilkuši no transportlīdzekļa un piespieduši pie automašīnas. "Saku - ko jūs man, mērkaķi, drēbes smērējat, es esmu slims, ko jūs mani aiztiekat?" izdevumam "Privātā Dzīve" klāstījis Saknītis.

Vēl pēc brīža notikuma vietā ieradušies Organizētās noziedzības apkarošanas pārvaldes (ONAP) darbinieki, bet "Omega" devusies prom. Veikta Saknīša automašīnas apskate, atrasts uz miesassarga vārda reģistrēts ierocis.

Saknītis skaidrojis, ka sākumā domāts braukt ar viņa automašīnu, kuras "bardačokā" vienmēr stāv miesassarga "puška". Tomēr plāni mainījušies, braukts ar divām automašīnām, un miesassargs ieroci aizmirsis otrā transportlīdzeklī.

Sākotnēji Saknītis domājis, ka aizturēts uz neilgu laiku, taču sākumā viņš aizvests uz izolatoru Aspazijas bulvārī, kur bijuši necilvēcīgi apstākļi. Viņš turēts vienā kamerā ar kādu gleznu zagli, kuru pēc tam nomainījis slepkava, bet pēdējā dienā pie viņa iemetuši "divus notetovētus buļļus". Pēc četrām dienām Saknītis pārvests uz policijas izolatoru Stabu ielā, kur esot "samērā normāli".

Uzņēmējs atzinis, ka par savu dzīvību viņš baidījies gan aizturēšanas brīdī, gan atrodoties Aspazijas bulvāra izolatorā.

Saknītis ir pārliecināts, ka viņa arests nepieciešams ONAP vadītājam Leonīdam Bogdanovam, advokātam Viktoram Tihonovam un Ingai Čepjolkinai. Tie esot cilvēki, ar kuriem Saknītis karojot četrus gadus.

Uzņēmējs arī stāstījis, ka viņš saņēmis brīdinājumu - Bogdanovs jau saņēmis sankciju veikt kratīšanu viņa birojā, kuras laikā varētu "piemest narkotikas vai kādu ieroci". Uzņēmēju, viņa sievu un miesassargu izsekojot Drošības policija.

"Es Leonīdu Bogdanovu nekad neesmu redzējis. Bet viņš ir Andra Grūtupa draugs, viņam maksā Čepjolkina. (..) Tihonovs ir Grūtupa "šestjorka", viņš atmazgā Tautas partijas naudu," intervijā "Biznes&Baltija" apgalvojis Saknītis.

Jau ziņots, ka šodien Rīgas apgabaltiesa lems, vai Rīgas rajona tiesa pamatoti piemēroja aizdomās par kukuļa došanu policistam un ieroča nelikumīgu glabāšanu aizturētajam Saknītim drošības līdzekli - apcietinājumu.

Lai gan Saknītim patlaban piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis, ir jānoskaidro, vai rajona tiesas lēmums par apcietināšanu bija pamatots, aģentūrai LETA sacīja Saknīša advokāts Mārcis Miķelsons.

Jau ziņots, ka Saknītim piemēroto apcietinājumu prokuratūra nomainīja ar sūtījumu adreses paziņošanu un aizliegumu izbraukt no valsts.

Prokuratūrā skaidroja, ka šāds lēmums pieņemts, jo lielākā daļa pierādījumu lietā ir savākti, celta apsūdzība un nav iemesla uzskatīt, ka Saknītis varētu traucēt izmeklēšanai vai izvairīties no tās. Turklāt, vērtējot apcietinājuma piemērošanas iespējamību, izmeklēšanas tiesnese savā lēmumā atsaucas uz kriminālprocesiem pret Saknīti, taču šie procesi ir izbeigti un iepriekšējā sodāmība dzēsta. Tādēļ nav nepieciešamības lietot smagāko drošības līdzekli - apcietinājumu, uzskata prokuratūra.

Rīgas rajona prokuratūrā Saknītim uzrādīta apsūdzība par 40 latu kukuļa došanu Ceļu policijas inspektoram, lai netiktu noformēts administratīvais protokols par ātruma pārsniegšanu, vadot transporta līdzekli apdzīvotā vietā - Baltezerā. Radara fiksētais ātrums esot bijis 67 kilometri stundā.

Jau ziņots, ka drošības līdzekli - apcietinājumu - Saknītim 5.janvārī piemēroja Rīgas rajona tiesa. Par šo lēmumu pārsūdzības iesniedza Saknīša advokāti Miķelsons un Juris Močuļskis.

Saknītis 4.janvārī ap plkst.8 aizturēts, ar automašīnu "Toyota Land Cruiser" pārsniedzot atļauto braukšanas ātrumu uz Tallinas šosejas. Lai izvairītos no administratīvās atbildības un policijas darbinieki nenoformētu administratīvā pārkāpuma protokolu, vīrietis ceļu policistam devis 40 latu kukuli, norādīja policija.

Saknītis aizturēts notikuma vietā. Pārbaudes laikā viņa automašīnas salonā atrasts un atsavināts nelikumīgi glabāts ierocis.

Ierocis un tā nēsāšanas atļauja pieder Saknīša miesassargam, aģentūrai LETA iepriekš teica Miķelsons.

Ģenerālprokuratūras preses sekretāre Dzintra Vītoliņa aģentūrai LETA pastāstīja, ka "policija pieņēmusi lēmumu procesu par ieroci sadalīt, izdalot materiālus pret Saknīša miesassargu Juriju S. par ieroča nevērīgu glabāšanu".

Komentāri (22)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu