Skvērā pie Pēterbaznīcas vēlas celt daudzstāvu dzīvojamo ēku (21)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vecrīgā pie Pēterbaznīcas plānots celt daudzstāvu dzīvojamo ēku, kas aizņems arī daļu no netālu esošā skvēra. Rīgas domes Vides komiteja šodien balsojot noraidīja būvniecības attīstītāju - SIA "Velves nekustamie īpašumi" lūgumu izsniegt tehniskos noteikumus dzīvojamās ēkas projektēšanai Rīgā, Skārņu ielā 11.

Komiteja pret ieceri iebilda, ņemot vērā Rīgas domes Vides departamenta speciālistu atzinumu.

Departamenta speciālisti, izpētot teritoriju uz vietas, konstatēja, ka plānotās mājas būvniecība iecerēta daļēji Pēterbaznīcas skvērā 193 kvadrātmetru platībā, kurā ir labiekārtojuma elementi - zāliens 52 kvadrātmetru platībā ar kazaku kadiķu grupu un atbalsta siena, kurā iemūrētas vēsturisko ēku detaļas.

Vides departamenta speciālisti norādīja, ka, sākot ēkas būvniecību, vides un atpūtas telpa Vecrīgā samazināsies.

Saskaņā ar Rīgas Būvvaldes izsniegto jaunbūvējamā objekta arhitektūras ideju skiču konkursa plānošanas un arhitektūras uzdevumu tika organizēts starptautisks konkurss. Iepazīstoties ar žūrijas protokolu, Vides departamenta speciālistiem ir radušās šaubas, vai minētais objekts sasniegs optimālo risinājumu. Pēc vairāku žūrijas locekļu teiktā, skiču variants ir diezgan nepilnīgs un rada šaubas par kvalitatīva darba radīšanu Vecrīgas telpā.

Departamenta speciālisti savā atzinumā arī norāda, ka minētajam objektam būtu nepieciešama sabiedriskā apspriešana, ņemot vērā tā nozīmīgo vietu Vecrīgā.

Komentāri (21)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu