Autostāvvietas būs dārgākas no 22.marta (88)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ne agrāk kā 22.martā tiks paaugstināta maksa par Rīgas pašvaldības autostāvvietu lietošanu, TVNET informēja Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļā. Tātad mēneša beigās par pašvaldības autostāvvietu lietošanu būs jāmaksā dārgāk un arī sestdienās.

Ne agrāk kā 22. martā tiks paaugstināta maksa Rīgas pašvaldības autostāvvietās Šodien oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis" publicēti šā gada 20.februārī pieņemtie grozījumi pašvaldības saistošajos noteikumos par autostāvvietu lietošanu. Laikrakstā minēts, ka tie stāsies spēkā rīt, 10.martā, taču Rīgas domes paziņojumā teikts, ka grozījumi laikrakstā publicēti redakcijas kļūdas dēļ. Šī publikācija tiks atsaukta, jo vēl nav apritējis likumā noteiktais četru nedēļu termiņš pēc pašvaldības saistošo noteikumu pieņemšanas.

Kā ziņots, Rīgas domes deputāti nolēma izdarīt grozījumus saistošajos noteikumos, paaugstinot un diferencējot stundu tarifa likmi par Rīgas pašvaldības maksas autostāvvietu lietošanu.

Autostāvvietas nevarēs lietot par velti, izņemot gadījumus, kad šādas tiesības iedzīvotājiem noteiktas valsts normatīvajos aktos, piemēram, invalīdiem.

Par katru nākamo maksas autostāvvietas lietošanas stundu noteikta lielāka samaksa nekā par pirmo stundu.

Iedzīvotāji varēs iegādāties iedzīvotāju kartes ar 90% atlaidi. Karte būs dokuments, ko maksas autostāvvietu pārvaldnieks par noteiktu maksu izsniegs iedzīvotājiem, kuru deklarētā dzīvesvieta ir tā ielas posma sarkano līniju robežās, kurā izveidota maksas autostāvvieta. Šajā adresē jābūt reģistrētam arī transportlīdzeklim.

Maksas autostāvvietas lietotājiem par stāvvietas izmantošanu darba dienās no plkst. 8 līdz 20 un sestdienās no plkst. 9 līdz 17 būs jāmaksā atbilstoši attiecīgajā zonā noteiktajai stundas tarifa likmei.

Teritorijā, kuru ierobežo K.Valdemāra iela, Kalpaka bulvāris, Merķeļa iela, Marijas iela un 13.janvāra iela, par pirmo maksas autostāvvietas lietošanas stundu būs jāmaksā 1,4 lati, bet par katru nākamo stundu - divi lati.

Teritorijā, kuru ierobežo Eksporta iela, Hanzas iela, Pulkveža Brieža iela, Dzirnavu iela, K.Valdemāra iela, Lāčplēša iela un Marijas iela, par pirmo stāvvietas lietošanas stundu būs jāmaksā viens lats, bet par katru nākamo stundu - 1,6 lati.

Teritorijā, kuru ierobežo Hanzas iela, Valdemāra iela, A.Briāna iela, Tallinas iela, A.Čaka iela, Matīsa iela, Valmieras iela, Satekles iela, Dzirnavu iela, Puškina iela, Krasta iela un 11.Novembra krastmala, par pirmo stāvvietas lietošanas stundu noteikta 0,8 latu maksa, bet par katru nākamo stundu - 1,2 lati.

Pārējā Rīgas teritorijā par pirmo autostāvvietas izmantošanas stundu būs jāmaksā 0,6 lati, par katru nākamo stundu - 0,8 lati.

Mēneša abonementa maksa būs 150 lati. Iedzīvotāja kartes teritorijā, kuru ierobežo K.Valdemāra iela, Kalpaka bulvāris, Merķeļa iela, Marijas iela un 13.janvāra iela, izņemot 11.Novembra krastmalu, maksās 50 latus mēnesī.

Teritorijā, kuru ierobežo Eksporta iela, Hanzas iela, Pulkveža Brieža iela, Dzirnavu iela, K.Valdemāra iela, Lāčplēša iela un Marijas iela, iedzīvotāju karte maksās 40 latus mēnesī.

Teritorijā, kuru ierobežo Hanzas iela, Valdemāra iela, A.Briāna iela, Tallinas iela, A.Čaka iela, Matīsa iela, Valmieras iela, Satekles iela, Dzirnavu iela, Puškina iela, Krasta iela un 11.Novembra krastmala, iedzīvotāju kartes varēs iegādāties par 30 latiem mēnesī.

Pārējā Rīgas teritorijā iedzīvotāji kartes varēs iegādāties par 20 latiem mēnesī.

Iedzīvotāju karti autovadītājam būs jānovieto kreisajā pusē uz transportlīdzekļa priekšējā paneļa.

Maksa pašvaldības autostāvvietās no 10.marta netiek paaugstināta 09.03.2007 08:59 - Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļa Laikraksts “Latvijas Vēstnesis” šodien, 9.martā redakcijas kļūdas dēļ ir publicējis grozījumus Rīgas domes 27.09.2005. saistošajos noteikumos Nr. 18 “Rīgas pašvaldības maksas autostāvvietu, kas atrodas ielu sarkano līniju robežās, apsaimniekošanas un lietošanas noteikumi”. Rīgas dome informē, ka šī publikācija tiks atsaukta, jo vēl nav apritējis likumā noteiktais četru nedēļu termiņš. Tātad grozījumi vēl nestājas spēkā; plānots, ka dokuments tiks publicēts ne agrāk kā 21. martā, tātad jaunie noteikumi varētu stāties spēkā ne agrāk kā 22.martā.

Komentāri (88)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu