Lieljuksis vēlas mainīt izglītības standartus un algas policistiem (4)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lai uzlabotu situāciju policijā personāla jomā, Valsts policijas (VP) priekšnieks Aldis Lieljuksis uzskata, ka policistiem nepieciešama laba profesionālā izglītība un konkurētspējīga alga.

VP priekšnieks uzskata, ka nepieciešams mainīt izglītības standartus, panākot, ka nākamie policijas darbinieki augstāko izglītību iegūst tieši kā policisti, nevis juristi dažādās augstskolās, kurās nemāca daudzus policistu darbam nepieciešamos mācību priekšmetus, aģentūru LETA informēja Valsts policijas Preses un sabiedrisko attiecību biroja vadītāja Ieva Rekšņa.

Viens no risinājumiem situācijas uzlabošanā varētu būt iespējamā izglītības iegūšana vakara grupās vai arī tālmācība. Tās būtu speciālas apmācības programmas nākamajiem ekonomikas policijas darbiniekiem, kuras plānots ieviest praksē.

Policijas darbinieku vēlmi mācīties, iespējams, stimulēs ar iespēju saņemt pilnu samaksu par mācībām.

Lieljuksis pauda bažas par policistu darba algu. Viņaprāt, ja alga kļūs konkurētspējīga darba tirgū, policisti nedrīkstēs strādāt citā darba vietā.

Iekšējo disciplīnu policijā, iespējams, risinās ar policijas darbinieku amatpersonu deklarācijā norādīto ziņu kontroli, kas būtu jādara ne vien Iekšējās drošības birojam (IDB), bet ikvienam vadītājam. Paralēli IDB darbiniekiem ar negodīgo policistu "atmaskošanu” jāstrādā arī Kriminālpolicijas darbiniekiem.

"Lai nodrošinātu iekšējo disciplīnu policijā, jāsāk ar katra policista un viņa tiešā priekšnieka savstarpējām attiecībām, ar to, ko no padotā vēlas priekšnieks, un ar to, lai katrs policists būtu iekšēji motivēts savu darbu darīt pēc labākās sirdsapziņas un godprātīgi. Ja šādas vēlmes nav, tad arī nav ko darīt policijā," atzinis Lieljuksis.

Norādot, ka atklāto un neatklāto noziegumu statistika līdz šim ir plaši komentēta, Lieljuksis pagaidām citus komentārus nesniedza.

Iespēju, ka policijā atgriezīsies bijušais Organizētās noziedzības apkarošanas biroja priekšnieks Dainis Lūks, kurš varētu ieņemt Jāņa Vondas vietu, kādreizējais Smago noziegumu atklāšanas un koordinācijas biroja priekšnieks Sandris Plaudis un citi bijušie policisti, Lieljuksis nekomentē.

Tiek norādīts, ka jebkāda lēmuma pieņemšanas gadījumā par to tiks informēti arī plašsaziņas līdzekļi.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu