Jelgavā paģirainu šoferu dēļ atceļ vairākus autobusu reisus (51)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šonedēļ, Jaunā gada pirmajās dienās, nav notikuši vairāki SIA "Jelgavas Autobusu parks" (JAP) autobusu un mikroautobusu reisi - galvenokārt uz Rīgu. Šāda situācija izveidojusies, jo it kā saslimuši daudzi autobusu šoferi. Veicot pārbaudes, secināts, ka lielākajai daļai autobusu vadītāju darbā ierasties liedzot nevis slimība, bet gan paģiras pēc alkohola lietošanas.

SIA "Jelgavas Autobusu parks" valdes loceklis Pēteris Salkazanovs skaidroja, ka reisu atcelšana galvenokārt saistīta ar lielas sabiedrības daļas vīriešu problēmu - paģirām pēc alkohola lietošanas Jaungada svētku laikā. Lai netiktu pieķerti, šoferi nenākot uz darbu un apgalvojot, ka esot slimi. Šorīt, 4.janvārī, darbā neesot ieradušies 22 autobusu vadītāji.

Lai cīnītos pret šo problēmu, tiekot meklēti "saslimušo" aizstājēji, par radušos situāciju informēta arī Satiksmes ministrija.

JAP vadītājs izdevis rīkojumu katru "sasirgušo" apmeklēt mājās un pārliecināties, vai viņam ir darba nespējas lapa. Pārbaudi veic uzņēmuma Pārvadājumu daļas darbinieki. Vakardienas, 3.janvāra, rezultāti liecinot, ka lielākajā daļā gadījumu slimība nav apstiprinājusies. Šādos gadījumos šoferi nekavējoties tikšot atlaisti no darba, jo labāk esot maksāt par virsstundām kārtīgiem darbiniekiem nekā paturēt darbā šādus autobusu vadītājus, piebilda Salkazanovs.

Viņš uzsvēra, ka daļā gadījumu īsti korekta neesot arī mediķu - ģimenes ārstu - rīcība, kuri šādiem "slimniekiem" izsniedzot darba nespējas lapas. Turklāt visi JAP darbinieki esot potēti pret gripu.

Līdzīga situācija ar šoferu trūkumu pēc svētkiem JAP bija izveidojusies arī pagājušā gada janvāra sākumā.

Salkazanovs norādīja, ka JAP ar katru autobusa šoferi ir noslēgts līgums kā ar individuālo komersantu. Līgumā paredzēts, ka autobusa šoferim ir jāierodas darbā, jāpilda maršruta grafiks un katru dienu jāveic medicīniskā pārbaude. Ja līgumā noteiktās prasības netiek pildītas, JAP ir tiesības līgumu lauzt, piebilda uzņēmuma vadītājs.

JAP ir noslēgti līgumi ar 150 šoferiem. Pašlaik darbā nav ieradušies 22 autobusu vadītāji, bet šodien veiktā pārbaude liecinot, ka puse no viņiem tiešām esot slimi. Pēc vakardienas pārbaudes arī vairāki šoferi šodien ieradušies darbā, uzrādot darba nespējas lapas.

SIA "Rīgas satiksme", kas sniedz sabiedriskā transporta pakalpojumus Rīgā, šogad nav saskārusies ar līdzīgu situāciju, teica uzņēmuma preses sekretāre Iluta Bērziņa. Viņa arī piebilda: ja uzņēmums tomēr nonāktu līdzīgā situācijā, autobusu reisi nebūtu jāatceļ, jo "Rīgas satiksme" varētu izmantot tās rīcībā esošo šoferu rezervi.

Komentāri (51)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu