Krievijas politiķis: mums "ir sviras" tautiešu tiesību jautājumu atrisināšanai Baltijā (10)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Krievijai ir "visas nepieciešamās sviras" krievvalodīgo iedzīvotāju problēmu risināšanai Latvijā un Igaunijā, šodien paziņoja Krievijas Federācijas padomes priekšsēdētājs Sergejs Mironovs.

"Mums jānoregulē mūsu tautiešu stāvokļa jautājums šajās valstīs kopā ar Eiropas kopienu," Mironovs sacīja preses konferencē, kas bija veltīta Eiropas Savienības (ES) paplašināšanas jautājumam. Pēc politiķa vārdiem, ir jābalstās uz principu, ka "nevar pastāvēt dubultstandarti cilvēktiesību jautājumos". Mironovs atsaucās uz nacionālo minoritāšu konvenciju un uzsvēra, ka "nevienam nav tiesību to pārkāpt". Federācijas padomes priekšsēdētājs pauda pārliecību, ka Krievijai ir iespēja uzstāt, lai Krieviju uztraucošas problēmas tiktu risinātas, un uzstāt, lai "mūsu tautieši baudītu visas pilsoņu tiesības, kādas bauda citi Baltijas valstu pilsoņi". "Sviras šā mērķa sasniegšanai Krievijai ir," piebilda Mironovs. Mironovs arī norādīja, ka Krievijai ar katru valsti, kas iestājas ES, ir savstarpēji jānovērš bažas, ka "neradīsies tiesiskais vakuums, kad tās iestāsies ES un divpusējās vienošanās vairs nebūs spēkā, taču ES iekšienē vēl nebūs izstrādāti jauni tiesiski mehānismi".

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu