Neatklāj pārkāpumus Ķezberes rīcībā, piedaloties "Baltkom TV" reklāmā (1)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB), izvērtējot Latvijas Televīzijas (LTV) Ziņu dienesta direktora Gundara Rēdera iesniegumu, secinājis, ka Nacionālā radio un televīzijas padomes (NRTP) locekle Dace Ķezbere, piedaloties "Baltkom TV" reklāmā, nav pārkāpusi valsts amatpersonai likumā noteiktos reklamēšanas ierobežojumus un nav saucama pie atbildības.

KNAB Sabiedrisko attiecību un starptautiskās sadarbības nodaļas galvenais speciālists Andris Vitenburgs informēja, ka Ķezbere nav pārkāpusi likumā "Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā" noteiktos reklamēšanas ierobežojumus, kā arī nav saucama pie atbildības, jo pārbaudes gaitā iegūtā informācija liecina, ka Ķezbere par savu uzstāšanos LTV demonstrētajā reklāmā samaksu nav saņēmusi. Kā ziņots, LTV ziņu dienesta vadītājs nosūtīja KNAB vēstuli, lūdzot izvērtēt Ķezberes rīcību, piedaloties kabeļtelevīzijas kompānijas "Baltkom TV" reklāmas sižetā, ko 8.oktobrī pārraidīja LTV. Ķezbere reklāmā izteikusi šaubas par LTV žurnālistes ētiku. Ziņu dienests lūdza pārbaudīt šīs personas rīcību, jo pēc likuma valsts amatpersonām ir aizliegts piedalīties reklāmās. KNAB pārstāvis norāda, ka saskaņā ar likumu "Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā" reklamēšana ir jebkāda valsts amatpersonas personiskā vērtējuma publiska paušana par konkrētu komersantu, tā saražoto preci vai sniegto pakalpojumu, ja šī amatpersona par to saņēmusi atlīdzību.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu