Pēc kūku ēšanas Cēsīs saslimst 27 cilvēki. (11)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Cēsīs vakar un šodien ar zarnu infekcijas pazīmēm hospitalizēti 27 cilvēki, visi ievietoti Valmieras slimnīcā; konditorejā, kur saslimušie iegādājušies kūkas, atklāti higiēnas pārkāpumi, un tā slēgta.

Cēsu rajona Pārtikas un veterinārā dienesta nodaļas vecākā pārtikas inspektore Modrīte Zieda-Ziediņa pastāstīja, ka saslimušie uzturā lietojuši Cēsu rajona Patērētāju biedrības kafetērijā Uzvaras bulvārī 1 ražoto krēma konditoreju. Veicot analīzes šajā iestādē, atklāti būtiski higiēnas pārkāpumi, diviem uzņēmuma strādniekiem konstatēti tādi paši saslimšanas simptomi kā pircējiem. "Uzņēmumam piespriests administratīvais sods 20 lati, kā arī apturēta tā darbība līdz pilnīgai tā dezinfekcijai, kā arī kamēr atkārtotas analīzes neuzrādīs infekcijas ierosinātāju klātbūtni," norādīja Zieda-Ziediņa. Uzņēmumam turpmāk būs aizliegts ražot un tirgot krēma konditoreju. Viņa sacīja, ka pagaidām vēl nav iespējams noteikt konkrētu saslimušo diagnozi, taču tā būs zināma tuvākajās dienās. Sabiedrības veselības aģentūras Valmieras filiāles vadītājs Jānis Bērtulis aģentūrai LETA sacīja, ka visiem saslimušajiem konstatētas salmonelozes infekcijas pazīmes, taču laboratorisko izmeklējumu rezultāti būs zināmi tuvākajās dienās. "Aizvakar slimnīcā nogādātie pirmie slimnieki jūtas labi; citiem, ko ieveda vakar, ir stipra organisma atūdeņošanās, tāpēc viņi pieslēgti pie sistēmas," komentēja Bērtulis. Bērtulis sacīja, ka saslimšanu izraisījuši netīri pārtikas produkti. Cēsu rajonā šī ir pirmā reize, kad ar zarnu infekciju vienlaikus saslimst tik daudz cilvēku. Vislielākais saslimušo skaits bijis tieši šodien, jo vakar, kad sāktas pārbaudes, slimnīcā nogādāti trīs cilvēki, sacīja Zieda-Ziediņa.

Komentāri (11)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu