Kalvītis vēlas atjaunot Latvijas un Krievijas dialogu (3)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ministru prezidents Aigars Kalvītis (TP) vēlas atjaunot Latvijas un Krievijas dialogu, tāpēc cer, ka nākamnedēļ Reikjavikā notiekošās Baltijas jūras valstu valdību vadītāju sanāksmes laikā būs iespēja divpusējās sarunās tikties ar kaimiņvalsts premjerministru Mihailu Fradkovu.

Kalvītis, šodien tiekoties ar reģionālo laikrakstu pārstāvjiem, uzsvēra, ka būtu jāatjauno Latvijas un Krievijas starpvaldību komisijas darbs, lai risinātu abām valstīm aktuālos jautājumus.

Tāpat Latvija ar kaimiņvalsti vēlas noslēgt līgumu par ekonomisko sadarbību un investīciju aizsardzību, kā arī vienošanos par īpašumu apmaiņu, jo patlaban mūsu valstij īpašumtiesības uz vēstniecības Maskavā ēku nav nostiprinātas.

"Lai attiecības starp abām valstīm veidotos, svarīgi ir sākt runāt. Patlaban nav dialoga ne starp ministriem, ne premjeriem," Latvijas un Krievijas starpvalstu attiecības novērtēja Kalvītis.

Ar Krievijas kolēģi valdības vadītājs vēlas runāt gan par abām valstīm aktuālajiem jautājumiem, gan iespējām nākotnes sadarbībai.

Pagaidām apstiprinājums, ka Latvijas un Krievijas premjerministru divpusējā tikšanās notiks, no kaimiņvalsts nav saņemts, aģentūru LETA informēja premjera ārlietu padomnieks Pēteris Ustubs.

Baltijas jūras valstu valdību vadītāju tikšanās Islandes galvaspilsētā notiks 7. jūnijā un 8. jūnijā.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu