Nesmēķēt var katrs.

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Savdabīgā akcijā Rīgas Stradiņa universitātes pārstāvji vakar vērsa uzmanību uz smēķēšanas kaitīgumu, kā arī mudināja atmest šo netikumu.

Akcija notika apvienotajā 16./38. maršruta autobusā, kas kursē uz Muceniekiem. Tajā bija izvietoti studentu zīmējumi un informatīvie materiāli, kas aicināja atmest smēķēšanu. Akcijas devīze bija "Vienu dienu nesmēķēt var katrs. Dari to katru dienu". Šī nesmēķētāju autobusa konduktors bija aktieris Pēteris Liepiņš, braucienā piedalījās arī Džemma Skulme, Jānis Anmanis un citas radošas personības. Rīgas Stradiņa universitātes studenti braucējus informēja par pasīvās un aktīvās smēķēšanas kaitīgo iedarbību, kā arī atbildēja uz interesentu jautājumiem. Izrādās, ka Latvija ir pirmo sešu pasaules valstu vidū pēc smēķējošo ārstu skaita, kā to apliecina Veselības veicināšanas centra dati. Pēdējā laikā smēķēšanas netikumam galvaspilsētā tiek pievērsta pastiprināta uzmanība. Atbildīgās institūcijas rīko reidus pa kafejnīcām un restorāniem, lai piefiksētu, kur tiek pārkāptas nesmēķētāju tiesības dzīvot brīvi, bez tabakas dūmiem. Savukārt Rīgas domes Drošības un kārtības jautājumu komiteja atbalstījusi ieceri, ka Rīgas narkomānijas profilakses centra uzticības tālruni un interneta adresi varētu izmantot, lai informētu par smēķēšanas kaitīgumu un tās atmešanas iespējām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu