Pie Saeimas ļimonovieši piketē pret izlikšanu no dzīvokļa .

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien pie Saeimas parādes durvīm apmēram 30 cilvēki bija ieradušies, lai piketētu pret Širšinu ģimenes izlikšanu no dzīvokļa Čaka ielā. Širšini no dzīvokļa A.Čaka ielā 83/85 tika izlikti 16.oktobrī, un tad pie šī nama bija sapulcējušies ļimonovieši un citi atbalstītāji, kuri konfliktēja ar tiesu izpildītājiem un kārtības sargiem.

Širšinu izlikšana no dzīvokļa ļoti plaši tika atspoguļota krieviski rakstošajos medijos gan Latvijā, gan Krievijā. Arī šodien piketētāju vidū bija cilvēki, kuru apģērbā bija nacionālboļševiku simbolika. Kāda sieviete pie Saeimas nama sniegā kārtoja bērnu drēbes, kā arī sniegā bija novietojusi lelli, lai šādi protestētu pret izlikšanu no dzīvokļa. Piketētāji pie Saeimas ēkas bija tikai dažas minūtes un pēc tam tika aizraidīti, jo ar likumu pie pašas Saeimas ēkas ir aizliegts piketēt. Kā novēroja aģentūra LETA, piketētāji devās uz Valsts prezidentes pils pusi. Kā ziņots, Širšini no dzīvokļa tika izlikti ar apelācijas instances tiesas spriedumu. 16.oktobra rītā, ierodoties tiesu izpildītājiem un policistiem sabiedriskās kārtības nodrošināšanai, viņus sagaidījuši ļimonovieši un citi šīs ģimenes atbalstītāji. Uzskatot, ka tiesas lēmums nav izpildāms, un saucot sevi par šīs ģimenes tiesību aizstāvjiem, sapulcējušies ļaudis tiesu izpildītājus un kārtības sargus centās nelaist tālāk par kāpņu telpu. Savukārt dzīvokļa saimniece šajā laikā pa logu metusi dažas mantas, sakot, ka gadījumā, ja kāds ienāks dzīvoklī, viņa metīšoties laukā pa logu. Pēc notikušā Rīgas domes Komunālo un dzīvokļu jautājumu komitejas priekšsēdētājs Jānis Karpovičs aicināja tiesībsargājošās institūcijas nopietni izvērtēt to personu rīcību, kuras radīja sabiedriskās kārtības traucējumus pie nama A.Čaka ielā 83/85. "Širšinu izlikšana notika saskaņā ar likumiem un pat vairākiem tiesu spriedumiem. Taču viņi kopā ar saviem atbalstītājiem, kuru rindās bija arī ļimonovieši, sarīkoja starptautisku ažiotāžu, lai grautu pašvaldības prestižu," iepriekš šādu viedokli pauda Karpovičs. Pēc dokumentiem, kas ir pašvaldības rīcībā, esot redzams, ka namīpašniekam konflikts ar Širšiniem radies tāpēc, ka viņi jau kopš 2000.gada kategoriski atteikušies ielaist dzīvoklī strādniekus, lai nomainītu nolietotās ūdensapgādes un kanalizācijas sistēmas caurules. Namīpašnieks nosūtījis Širšiniem deviņus rakstiskus lūgumus atļaut viņu aizņemtā dzīvokļa sanitārajā mezglā nomainīt caurules, taču Širšini tos nav ņēmuši vērā. Pēc tam namīpašnieks lūdzis palīdzību policijai un vērsies tiesā, kura viņa prasību atzinusi par pamatotu un trim dzīvokļa iemītniekiem uzlikusi par pienākumu ielaist dzīvoklī remontstrādniekus inženiertehnisko komunikāciju remonta veikšanai, kā arī pirmo reizi piespriedusi naudas sodu Ls 50 apmērā, bet otro reizi Ls 500 apmērā. Turklāt Širšini kopš 1996.gada vairākkārt atteikušies noslēgt arī dzīvojamās telpas īres līgumu, lai gan 1982.gada 18.oktobrī beidzās īres līgums, kas bija noslēgts ar īrnieku V.Širšinu, kurš ir miris.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu