Meža ugunsgrēks izcēlies Ādažu poligonā.

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šo pēcpusdien mežu ugunsgrēks izcēlies Ādažu Mobilo strēlnieku mācību centra poligonā, kur deg mežs un kūdra. Iespējamība, ka poligonā varētu sprāgt lādiņi, teorētiski pastāv, taču tā ir minimāla, jo poligons ir attīrīts no nesprāgušas munīcijas, sacīja Aizsardzības ministrijas Preses nodaļas vadītājs Airis Rikveilis.

Pirmais izsaukums uz Ādažu poligonu saņemts plkst.15.07. Pēc VUGD ziņām, degšana ir visai plaša un tiek lēsts, ka degošā platība varētu būt ap 100 hektāriem. VUGD, ņemot vērā to, ka patlaban Ādažos turpinās saspringti dzēšanas darbi, pagaidām nevarēja pateikt, vai uguns plosās tikai poligona teritorijā vai arī ārpus tās. Dzēšanā iesaistīti visi iespējamie spēki - mežinieki, ugunsdzēsēji, pašvaldības pārstāvji un karavīri. Rikveilis apliecināja, ka šodien poligonā uzliesmojusi uguns, bet aizdegšanās iemeslus viņš pagaidām nevarēja norādīt. Dzēšanā iesaistīti aptuveni 100 karavīri. Pēc Zemessardzes sniegtajām ziņām, zemessargi iesaistīti arī dzēšanā Jūrmalā, Ķemeros pie Slokas ezera, kur deg aptuveni seši hektāri meža, Garkalnes purvā un pie Garkalnes. Šajās trīs vietās strādā nepilns simts zemessargu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu