Latvija par pusi samazināšot satiksmes negadījumos bojāgājušo skaitu.

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvija jau līdz 2006.gadam plāno par pusi samazināt ceļu satiksmes negadījumos bojāgājušo skaitu, šodien Eiropas transporta ministru konferencē (ETMK) Bukarestē norādījis Satiksmes ministrijas (SM) Autosatiksmes departamenta direktors Tālis Straume.

Kā informēja SM Preses un informācijas nodaļas vadītāja Sarma Kočāne, šodien Bukarestē notiekošās Eiropas transporta ministru konferences 2.sesijas laikā, dalībvalstīm tika uzdots līdz 2010. gadam samazināt satiksmes negadījumos bojāgājušo skaitu par 50%. Latvija ir bēdīgi slavena starp citām Eiropas valstīm, rēķinot satiksmes negadījumos bojāgājušos uz miljons iedzīvotājiem, teica Kočāne. Konferencē norisinājās arī politiskas diskusijas par nepieciešamību autotransporta pārvadājumus pakāpeniski nomainīt ar citiem pārvadājumu veidiem. Izvērtējot iespējas cīņai pret terorismu transporta līdzekļos, konferences dalībnieki atzina, ka šajā jomā reāli kaut ko panākt būs iespējams, tikai visām valstīm sadarbojoties. Gruzijas pārstāvji aicināja ekonomiski spēcīgākās valstis finansiāli palīdzēt tām valstīm, kurām pašlaik nepietiek līdzekļu, lai piedalītos visām valstīm kopīgu pretterorisma pasākumu veikšanā. Konferences noslēgumā tika pārrunāta Eiropas transporta ministru sadarbības tālākā attīstība. ETMK nākamgad varēs svinēt 50 gadu jubileju, taču tas nozīmē arī to, ka varētu būt nepieciešamas izmaiņas konferences darbībā. Nākamgad ETMK vadīs Beļģija un Eiropas valstu transporta ministri pulcēsies Briselē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu