Turpinās spridzināt ledu Daugavā pie Pļaviņām .

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Naktī Daugavā pie Pļaviņām situācija būtiski nav mainījusies un šodien ap plkst.10 turpināsies ledus spridzināšana, informēja Pļaviņu domes priekšsēdētāja vietnieks, Aizkraukles rajona ārkārtas situāciju komisijas priekšsēdētājs Andris Bērziņš.

Pēc Bērziņa teiktā, šodien spridzinot mēģinās izkustināt lielos, monolītos ledus gabalus, kas uzsēdušies uz zemūdens klintīm. Atkarībā no tā, kā šodien veiksies spridzināšana, tiks lemts, vai šie darbi tiks turpināti. Bērziņš norādīja, ka naktī lija stiprs lietus, kas varētu situāciju Daugavā kaut nedaudz uzlabot un paaugstināt ūdens līmeni. Jau ziņojām, ka vakar pēc četriem dažādiem spridzināšanas darbiem Daugavā pie Pļaviņām izdevies piekļūt pie lielā monolītā ledus gabala un pēc tā uzspridzināšanas vajadzēja būt skaidrībai, vai ledus sakustēsies vai ne. Vakar ledus spridzināts piecas reizes. Lai ledū ieliktu desmit kilogramu smagos trotila lādiņus, spridzinātājiem jāveic urbumi vairāk nekā divu metru dziļumā. Pēc vakar veiktās spridzināšanas no kopīgās ledus masas atdalīti vairāki lielie ledus gabali. Jau ziņots, ka Pļaviņās ūdens līmenis Daugavā saglabājies iepriekšējā līmenī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu