Škapara skalpu neprasīs, bet paskaidrojumus gan (11)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rīgas pilsētas izpilddirektora Ērika Škapara (JL) dotā atļauja ASV Neatkarības dienas svinību rīkošanai Vērmanes dārzā, slēdzot uz visu dienu šo parku rīdziniekiem, izraisījusi pamatīgu sašutumu arī domes deputātu rindās. Viņa demisiju gan neviens neprasīs, bet paskaidrojumus gan.

Latvijas Sociāldemokrātiskās strādnieku partijas (LSDSP) domes frakcija otrdien savā sēdē izvērtēs Ē. Škapara rīkojuma sekas un, visticamāk, prasīs skaidrojumu šādai izpilddirektora rīcībai, pieļāva frakcijas vadītājs Jānis Dinevičs. "Tas ir neprāts! Vai tad tiešām rīdziniekiem brīvdienās vajadzēja uzkraut šādus sarežģījumus, jo slēgtais dārzs – tas vēl tā, bet būs taču vēl arī slēgtas ielas parka apkaimē," sodījās J. Dinevičs. Pēc viņa domām, izpilddirektors ir nodemonstrējis "neprofesionalitāti un nerēķināšanos ar rīdzinieku interesēm". "Ja kaut ko rīko ASV, tad visiem jābūt svētlaimē?! Nu nav taču tā!" nerimās domnieks.

Arī apvienības Dzimtene/LSP ideoloģiskais līderis Juris Žuravļovs pieļāva, ka pēc frakcijas sēdes otrdien tiks rakstīts pieprasījums Ē. Škaparam, lai viņš argumentē sava pieņemtā lēmuma pamatotību, kā arī informē deputātus, cik ASV vēstniecība maksājusi par Vērmanes dārza izmantošanu. "Es neesmu pret šādu svētku rīkošanu, taču tos varēja organizēt arī brīvdabas muzejā vai citur. Parks nepieder JL, tas pieder visiem rīdziniekiem," norādīja J. Žuravļovs.

Kā zināms, Ē. Škapars negatīvā nozīmē izcēlās jau pērn, kad sākumā atļāva, pēc tam aizliedza, bet vēlāk bija spiests atkal atļaut seksuālo minoritāšu gājienu. Tas izraisīja sašutuma vilni sabiedrībā, bet domē JL sadarbības partneri no Latvijas Pirmās partijas (LPP) pat draudēja pamest koalīciju un pieprasīt Ē. Škapara demisiju. Tas beidzās ar vicemēra Jura Lujāna (LPP) deputāta mandāta nolikšanu. Arī šoreiz LPP frakcijas sēdē grasās izvērtēt izpilddirektora rīcību, informēja frakcijas vadītājs Jānis Zaržeckis. Koalīcijas padomes sēdē panākta vienošanās, ka pilsētas dzīvē būtisku lēmumu pieņemšana notiks, apspriežoties visām četrām koalīcijā esošajām partijām, taču ar LPP neviens nav runājis. "Nav jau ideālu lēmumu, visiem ir savi plusi un mīnusi, bet mēs gribam frakcijā izvērtēt, vai mīnusu tomēr nav bijis vairāk," norādīja domnieks.

Neizpratni par doto atļauju Vērmanes dārzā rīkot svētkus, tā liedzot šo parku uz dienu iedzīvotājiem un radot satiksmes ierobežojumus, pauda arī Tautas partijas (TP) frakcijas vadītājs Edmunds Krastiņš. Taču TP negrasās prasīt izpilddirektora paskaidrojumus, atstājot to uz JL sirdsapziņas. "Ko nu mēs vēl vairāk saasināsim situāciju..." samiernieciski bilda E. Krastiņš.

Neatkarīgā jau rakstīja, ka ar izpilddirektora rīkojumu svētdien no pulksten 9 līdz 19 gājējiem tiks slēgts Vērmanes dārzs, un tas neattiecas tikai uz ASV Neatkarības dienas svinību pasākuma dalībniekiem. Noteikti arī satiksmes ierobežojumi parkam apkārt esošajās ielās. Domes sabiedrisko attiecību speciālists Dzintars Zaļūksnis gan norādīja, ka šādu lēmumu Ē. Škapars nav pieņēmis vienpersoniski – pirms tam vēstniecības pieteikumu izvērtējusi arī speciāli izveidotā pašvaldības komisija.

Komentāri (11)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu