Liepājā atklāj vērienīgu cigarešu kontrabandas kravu .

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Kurzemes reģionālās pretkontrabandas daļas darbinieki Liepājas ostas muitas punktā "Termināls" trešdien atklājuši vērienīgu kontrabandas kravu - vairāk nekā miljonu cigarešu, informēja Liepājas muitā.

VID ģenerāldirektors Andrejs Sončiks atzinīgi novērtējis muitas darbinieku veikumu, informēja VID Komunikāciju daļas vadītāja Dita Kļaviņa. Viņš uzsvēris, ka minētās kontrabandas kravas atklāšana liecina, pirmkārt, par muitnieku sekmēm analītiskajā un operatīvajā darbā, kas ļauj īstenot preventīvus pasākumus kontrabandas novēršanā, otrkārt, par divu valstu - Latvijas un Lietuvas - muitas dienestu veiksmīgu sadarbību. "Cīņā pret cigarešu kontrabandu Latvijas muita jau ir iekļāvusies Eiropas Savienībā, un reāli patlaban mēs aizsargājam tās ekonomisko robežu no kontrabandas cigaretēm," atzina Sončiks. Kontrabandas krava atklāta, jo 18.februārī SIA "Provīzija" deklarējusi 14 000 kilogramu koka palešu kravu, ko bija paredzēts ar prāmi no Liepājas vest uz Vācijas pilsētu Rostoku. Dokumentos kā kravas saņēmējs norādīta Dānijas firma "H. S. Tradings". Pretkontrabandas darbiniekiem minētā krava šķitusi aizdomīga, jo atbilstoši uzņēmumu datu bāzes informācijai atklājies, ka "Provīzijai" neesot nekādu saistību ar kokmateriāliem, turklāt kravas pārvadātājs esot kāda Lietuvas kompānija, kas piederot kādai privātpersonai. 19.februārī Liepājas muitā ieradušies kravas īpašnieki, lai noformētu deklarāciju kravas izvešanai ar prāmi uz Zviedrijas pilsētu Karlshamnu. Tomēr trešdien, veicot kravas sīku kontroli, atklājies, ka koka paletēs paslēptas kontrabandas cigaretes "Prince". Katrā paletē bija paslēpti 64 200 cigarešu, kopumā - 1 284 000 cigarešu. Pie kravas automašīnas vadītāja atrastas arī astoņas kapsulas ar narkotiskas un alerģiskas iedarbības zālēm - tramadolu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu