Neskaidrības ar videomateriāliem par Margēviča iespējamajām nelikumībām .

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ne Saeimas parlamentārā izmeklēšanas komisija par amatpersonu iesaisti kontrabandas darījumos, ne Tautsaimniecības, ne vairākas citas Saeimas komisijas neesot saņēmušas videomateriālus, kuros būtu redzams bijušais Ekonomikas policijas biroja (EPB) darbinieks Normunds Margēvičs, savukārt policija norāda, ka šādi materiāli Saeimas deputātu rīcībā esot.

Valsts policijas preses sekretārs Krists Leiškalns apliecināja medijos izskanējušo, ka sodītais EPB darbinieks Sergejs Īvāns iesniedzis Saeimai videoierakstu, kurā, iespējams, redzamas bijušā biroja darbinieka Margēviča nelikumīgas darbības. Šis ieraksts esot arī policijas rīcībā. Savukārt Saeimas izmeklēšanas komisijas priekšsēdētājs Pēteris Salkazanovs sacīja, ka "mūsu komisijas rīcībā nav nodoti minētie videomateriāli". "Esmu runājis arī ar Kārli Leiškalnu, kurš ir Saeimas Tautsaimniecības komisijas vadītājs, un arī viņš atzina, ka nekādus videomateriālus nav redzējis," BNS klāstīja Salkazanovs. Viņš norādīja, ka arī citu Saeimas deputātu sarunās neesot minēti šādi videomateriāli. Arī Tautsaimniecības komisijas loceklis Modris Lujāns BNS apstiprināja, ka komisija nekādus videomateriālus nav saņēmusi. Saeimas Aizsardzības un iekšlietu komisijas priekšsēdētājs Dzintars Kudums BNS uz jautājumu, vai videomateriāli nav iesniegti šai komisijai vai viņam pašam, atbildēja kategoriski: "Nē, neko nezinu!" Arī Saeimas Nacionālās drošības komisijas loceklis Oskars Grīgs BNS noliedza, ka komisijas vai viņa rīcībā būtu nonākuši kādi videomateriāli saistībā ar Margēviču. Viņš par tiem esot dzirdējis tikai medijos. BNS jau ziņoja, ka policijā veiktajā dienesta pārbaudē nav konstatēta biroja darbinieku Margēviča, Oļega Borovoja un Īvāna saistība ar gaļas kontrabandu, taču viņus nolemts sodīt disciplināri par profesionālās ētikas pārkāpumiem. Margēvičam disciplinārsods nav piemērots, jo viņš jau no amata aizgājis, savukārt Borovojs pazemināts amatā un no nodaļas priekšnieka kļuvis par galveno inspektoru. Savukārt Īvāns no galvenā inspektora amata pēc paša vēlēšanās pārcelts darbā par sevišķi svarīgu lietu inspektoru. Jau vēstīts, ka pārbaudi policijā uzsāka pēc presē izskanējušajām aizdomām par šo policijas darbinieku iespējamām darbībām gaļas kontrabandas piesegšanā un atbalstīšanā. Pārmetumi Margēvičam un Borovojam tika izteikti arī saistībā ar kratīšanu kāda Aleksandra Basa birojā Meža prospektā, kur pazuda dokumenti, kas, iespējams, apliecināja liela mēroga kontrabandas darījumus, bet Margēvičam presē pārmesta arī lielas naudas summas ieguldīšana viņa tēva uzņēmumā Līvānos. Par šo lietu policijā bija ierosināta krimināllieta, ko vēlāk izbeidza. Tagad prokuratūra atkal to atjaunojusi un veic izmeklēšanu kopā ar vēl vairākām citām ar gaļas kontrabandu saistītām lietām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu