Pie Saeimas piketēs par pirmsskolas izglītības obligātu atjaunošanu .

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība (LIZDA) ceturtdien pie Saeimas paredzējusi rīkot atbalsta piketu likuma grozījumiem, kas paredz no 2002.gada 1.septembra atjaunot piecus līdz sešus gadus veco bērnu obligāto sagatavošanu skolai un mērķdotācijas bērnudārzu pedagogiem.

Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības (LIZDA) priekšsēdētāja Astrīda Harbaceviča informēja, ka pikets pie Saeimas ēkas notiks kā mudinājums Saeimas deputātiem, lai viņi balsotu par grozījumiem. Ja deputāti atbalstīs LIZDA ierosinātos grozījumus, ik gadu būs nepieciešami aptuveni astoņi miljoni latu piecus sešus gadus veco bērnu sagatavošanai skolai un gandrīz 12 miljoni latu pirmsskolas pedagogu atalgojumam. Ja grozījumus pieņems, tie stāsies spēkā nākamā gada 1.septembrī, un tādējādi nākamā gada budžetā būs nepieciešami papildus aptuveni 2,7 miljoni latu pirmsskolas vecuma bērniem un aptuveni 4 miljoni latu pirmsskolas pedagogu atalgojumam. No izglītības likuma normu par obligātu bērnu sagatavošanu skolai un bērnudārzu skolu pedagogu atalgojumu deputāti "saspringtā" budžeta dēļ svītroja 1998.gadā, pret ko asi protestēja arodbiedrības un izglītības darbinieki. Ja Saeimas deputāti nepieņems minētos grozījumus, tad "tā ir norakstīta lieta" un izglītības līmenis turpinās kristies, sacīja Harbaceviča.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu