Cepurnieka vārds pazudis no TB/LNNK kandidātu saraksta Ventspilī .

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ventspils pilsētas vēlēšanu komisijā savu sarakstu otrdien iesniegusi apvienība "Tēvzemei un Brīvībai/LNNK", bet no tā pazudis skandāla apvītā Eižena Cepurnieka vārds, kuru partija sākotnēji virzīja Ventpils mēra amatam.

"Tēvzemiešu" preses sekretārs Jānis Ķuzulis pastāstīja, ka Cepurnieka svītrošana no vēlēšanu saraksta Ventspilī esot vēlēšanu komisijas iniciatīva un par to pirmdien partijas vadību informējis partijas koordinators Ventspilī Māris Ganuss. Vēlēšanu komisijā paskaidrots, ka, neraugoties uz Cepurnieka atrašanos amatā uzņēmumā "Ventspils nafta" (VN), komisija uzskatījusi, ka viņam nav pietiekama pamata kandidēt vēlēšanās šajā pilsētā, jo amats VN esot "Rīgas amats". Vēlēšanu likums noteic, ka kandidēt attiecīgajā pilsētā var tad, ja cilvēks attiecīgajā administratīvajā teritorijā nostrādājis sešus mēnešus pirms vēlēšanām vai pierakstīts tur gadu pirms vēlēšanu dienas. Savukārt Ventspils vēlēšanu komisijas priekšsēdētājs Elmārs Putniņš noliedza, ka "tēvzemieši" būtu lūguši konsultāciju saistībā ar Cepurnieka kandidatūru, un vēlēšanu komisija nekādi neesot varējusi viņu svītrot vai ieteikt svītrot, jo saraksts iesniegts plkst.14.50. Pilsētas vēlēšanu komisijas sekretāre Dagnija Brākmane informēja, ka ar pirmo numuru sarakstā minēta Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes Ventspils nodaļas direktore Anda Jansone. Pavisam sarakstā ir pieci deputātu kandidāti. Ventspilī 11.martā gaidāmajās pašvaldību vēlēšanās tādējādi startēs četri saraksti - pilsētas mēra "Latvijai un Ventspilij", "Latvijas ceļš", "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK un sociāldemokrāti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu