Krievijas komunists stāstīs Obamam par kapitālisma ļaunumiem (20)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Krievijas Komunistiskās partijas līderis Genādijs Zjuganovs plāno norāt Baraku Obamu par kapitālisma "vēzi", kad nākamnedēļ ASV prezidents uzturēsies Maskavā, intervijā aģentūrai "Interfax" piektdien paziņoja Zjuganovs.

Zjuganovs aģentūrai teica, ka esot saņēmis ielūgumu uz tikšanos ar Obamu. Paredzams, ka ASV prezidents, uzturoties vizītē Maskavā no 6. līdz 8.jūlijam, tiksies arī ar Krievijas opozīcijas līderiem.

Zjuganovs teica, ka gadījumā, ja pietiks laika, viņš izteiks Obamam savu viedokli par globālo ekonomisko krīzi un tās pirmsākumiem ASV.

"Tas vispirms attiecas uz pašreizējo globālo ekonomisko krīzi, kuru izraisīja neviens cits kā amerikāņi. Šis spekulatīvā finanšu kapitālisma vēzis izplatās pasaulē tieši no Volstrītas," viņš teica.

"Es gribētu dzirdēt atzīšanos, ka dažādu caurumu lāpīšana šajā kļūdainajā ekonomiskajā politikā nenoregulēs situāciju - pieejas ir jāmaina pašā saknē, lai panāktu ekonomisko stabilitāti un drošību."

Zjuganova vadītā Krievijas Komunistiskā partija ir pēctece Padomju Savienības Komunistiskajai partijai, kura bija pie varas vairāk nekā 70 gadus līdz Padomju Savienības sabrukumam 1991.gadā.

Neraugoties uz savām totalitārajām saknēm, šī partija ir Krievijas vispopulārākais opozīcijas politiskais grupējums, kas saņem atbalstu par saviem dāsnajiem solījumiem sociālajā jomā. Tā parasti saņem vairāk vēlētāju balsu nekā uz Rietumiem orientētās liberālās partijas.

Savā pagājušā gada priekšvēlēšanu kampaņā un kopš stāšanās amatā šā gada janvārī labējie kritiķi vairākkārt nosodījuši Obamu kā "sociālistu" par viņa atbalstu lielākai valdības lomai ASV ekonomikā.

Komentāri (20)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu