Zatlers dodas darba vizītē uz Īriju (89)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien Valsts prezidents Valdis Zatlers kopā ar kundzi Lilitu Zatleri dodas darba vizītē uz Īriju, informēja Prezidenta preses dienestā.

Šodien vakarā Valsts prezidentam Dublinā Eiropas Komisijas pārstāvniecības ēkā paredzēta tikšanās ar Īrijā dzīvojošo latviešu kopienu, kuras laikā Īrijā dzīvojošie latvieši varēs parakstīties "Latvijas vienotības jostā" - septiņus kilometrus garā tautas vēstījuma ceļā, kura vienu pusi rotā Lielvārdes jostas raksti, bet otrā pusē ikviens var uzrakstīt savu vēlējumu Latvijas valstij un tās nākotnei.

Savukārt rīt, 3.novembrī, Zatlers tiksies ar Īrijas prezidenti Mēriju Makalīzi un premjerministru Braienu Kovenu, lai pārrunātu Eiropas Savienības (ES) aktualitātes, starptautiskās politikas tendences un pasaules finanšu krīzes ietekmi uz valstu ekonomisko attīstību.

Valsts prezidents plānojis arī Starptautisko attiecību institūtā Dublinā uzstāties ar uzrunu par Latvijas nākotni ES.

Otrdien, 4.novembrī, Valsts prezidents dosies uz Limeriku, kur atklās Latvijas Tautas frontes muzeja izstādi "Dziesmotā revolūcija. No Atmodas līdz ES", kurā eksponētas vēsturisko liecību kopijas - fotogrāfijas un dokumenti, kas liecina par latviešu tautas atmodas sabiedriskajiem un politiskajiem procesiem.

Tāpat Zatlers arī tiksies ar latviešu kopienu Limerikā, apmeklēs vidusskolu, lai tiktos ar latviešu skolēniem, kā arī viesosies medicīnas iekārtu un instrumentu augsto tehnoloģiju rūpnīcā "Crook Ireland", kur strādā arī darbinieki no Latvijas. Valsts prezidents plānojis tikties arī ar Limerikas pilsētas mēru Džonu Giliganu.

Latvija par ES dalībvalsti kļuva Īrijas prezidentūras laikā. Saskaņā ar Īrijas 2006.gada tautas skaitīšanas datiem Īrijā dzīvo 13 999 Latvijā dzimušas personas, savukārt Latvijas pilsoņu skaits Īrijā tolaik bija 13 319.

Komentāri (89)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu