Trešdaļa Krievijas iedzīvotāju vēlas PSRS atjaunošanu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

PSRS atjaunošanas tās iepriekšējā izskatā atbalstītāju skaits Krievijas iedzīvotāju vidū pieaudzis no 28% līdz 32%, liecina Krievijas sabiedriskās domas pētījumu centra VCIOM veiktās aptaujas rezultāti.

Vienlaikus no 10% līdz 16% pieaudzis to Krievijas iedzīvotāju skaits, kas atbalsta bijušo PSRS republiku pilnīgi neatkarīgu pastāvēšanu. Tajā pašā laikā NVS saglabāšanu vēlas 23% krievu, lai gan pirms četriem gadiem šādu ideju atbalstītāju skaits nepārsniedza 15%. Salīdzinoši lielākā daļa (47%) uzskata, ka NVS saglabāsies, neskatoties uz nesenajām revolūcijām virknē tās dalībvalstu - Gruzijā, Ukrainā un Kirgīzijā, kā arī neatkarīgi no tā, kas ir šo valstu valdībā. Tomēr 37% aptaujāto krievu ir pārliecināti, ka NVS nav nākotnes un, visticamāk, tā tuvākajā laikā sabruks. Sociologi norāda, ka pēdējos četros gados ievērojami sarukusi to iedzīvotāju daļa (no 42% līdz 26%), kas paredz daudz ciešāku attiecību izveidošanos starp bijušajām PSRS republikām jaunas, daudz stingrākas savienības ietvaros. Vairāk nekā puse aptaujāto (58%) labprātāk vēlētos, lai Krievija orientētos uz tuvināšanos ar NVS, nevis ar Rietumiem. Tomēr ceturtā daļa aptaujāto domā, ka nepieciešams vienlīdz tuvināties ar NVS valstīm un rietumvalstīm. Orientēšanos uz galvenokārt rietumvalstīm atbalsta vien septiņi procenti aptaujāto.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu