Irākas policijā iefiltrējas teroristi

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Irākas ar ASV atbalstu topošās jaunās policijas rindās iefiltrējas teroristi, nemiernieki, krimināli elementi un kropļi, teikts pirmdien publicētajā valdības ziņojumā, vēsta aģentūra "Associated Press" no Vašingtonas.

"Kaut arī pēdējā laikā ir vērojama zināma uzlabošanās, pārāk daudzi jaunpienācēji ir analfabēti, dažiem ir krimināla pagātne vai arī viņi cieš no fiziskiem trūkumiem, bet daži ir nemiernieki, kas cenšas iefiltrēties policijas rindās," norādīts 96 lappuses garajā dokumentā, kas sagatavots, pamatojoties uz kopīgiem pētījumiem, ko veikuši ASV Aizsardzības ministrijas un Valsts departamenta ģenerālinspektori. "Ir izveidojies priekšstats, ka mācību programmas gatavojot "lielgabalu gaļu" - zināmu skaitu nosacītu policistu, kas nespēj aizstāvēt paši sevi, nemaz nerunājot par Irākas sabiedrību," uzsver ziņojuma autori. Kā norāda AP, policisti un viņu vervēšanas punkti Irākā kļuvuši par iecienītu mērķi teroristiem pašnāvniekiem. Aizvadītajā gadā Irākā gājuši bojā 1600 irākiešu policistu. Patlaban Irākas Iekšlietu ministrijas karaspēka rindās ir 93 800 karavīru, tai skaitā 63 500 policistu. Viņu skaitu plānots palielināt līdz 135 tūkstošiem. Darboties spējīgu policijas spēku izveidošanu Irākā Vašingtona uzskata par galveno noteikumu stāvokļa stabilizēšanai šajā valstī, kas dos iespēju izvest no tās pašreizējo 140 tūkstošu vīru ASV karaspēka kontingentu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu