Maskava veic pastiprinātus drošības pasākumus metro sistēmā

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Maskava piektdien sāka veikt jaunus drošības pasākumus savā transporta sistēmā, cerot nepieļaut tādus uzbrukumus, kādos pagājušajā nedēļā Londonā gāja bojā vairāk nekā 50 cilvēku.

Kad pasākumi tiks pilnībā ieviesti, policijai būs iespēja piekļūt komunikāciju sistēmai, kas darbojas visā metro, un videokameras tiks izvietotas ne vien stacijās, bet arī vilcienu vagonos. "Vissvarīgākais ir ierīkot videonovērošanu vagonos un nosūtīt attēlus uz situāciju centru," intervijā laikrakstam "Izvestija" teica Maskavas metro priekšnieks Dmitrijs Gajevs. "Patlaban mēs beidzam uzstādīt šīs kameras visos vilcienos, bet sistēmas pārbaudei vēl būs vajadzīgs zināms laiks." Maskava jau sen izstrādā jaunus paņēmienus, kā nepieļaut kaujinieku uzbrukumus. Čečenu nemiernieki pilsētā nogalinājuši simtiem cilvēku, rīkojot sprādzienus gan rokmūzikas koncertā, gan metro, teātrī un citos objektos. Taču jaunā projekta īstenošana tika pasteidzināta pēc pašnāvnieku pagājušajā nedēļā sarīkotajiem sprādzieniem trijos Londonas metro vilcienos un autobusā, kas lika atcerēties 2004.gada februāra sprādzienu, kurā tika sagrauts Maskavas metro vagons un gāja bojā vismaz 40 cilvēki. "Tiek veidots speciāls radiosakaru tīkls, kas dos iespēju mūsu darbiniekiem sazināties savā starpā un ar miliciju un nodot nepieciešamo informāciju," viņš teica. "Sistēma darbosies visur - stacijās, uz eskalatoriem, depo un tuneļos." Gajevs teica, ka metro, kas pārvadā deviņus miljonus pasažieru dienā, neizslēgs mobilos sakaru tīklus, kaut arī spridzekļi 2004.gada marta uzbrukumos Madridē, kuros gāja bojā 191 cilvēks, tika detonēti ar mobilo telefonu palīdzību. "Londonas metro nedarbojas mobilo sakaru tīkli, bet tas nepasargāja iedzīvotājus no teroristiem," viņš teica.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu