Vācija vēlas palielināt savu kontingentu Afganistānā

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vācija vēlas aptuveni par trešdaļu palielināt tās kontingentu Afganistānā, sestdien paziņoja Aizsardzības ministrijas pārstāvis.

Parlamenta apakšpalātā - Bundestāgā - tiks iesniegts priekšlikums pagarināt Afganistānā dienošā kontingenta pilnvaras līdz 13.oktobrim, palielinot tur esošo karavīru skaitu no 2200 līdz 3000, pavēstīja ministrijas pārstāvis. "Līdz 3000 paaugstinātais limits iecerēts, lai dotu iespēju efektīvāk reaģēt uz drošības situācijas attīstību un palielināt fleksibilitāti karavīru rotācijas laikā," viņš piebilda. Pirms 18.septembrī paredzētajām vēlēšanām Afganistānā vērojams vardarbības pieaugums, kas prasījis jau vairāku simtu cilvēku dzīvības. Vācijas kontingents ir piekomandēts NATO Starptautiskajiem Drošības un palīdzības spēkiem (ISAF), kuru pilnvarās ir miera uzturēšana valsts galvaspilsētā Kabulā un Afganistānas ziemeļu reģionā. Sagatavots plāns NATO spēku klātbūtnes palielināšanai arī citos valsts rajonos. Ministrijas pārstāvis pavēstīja, ka karavīri turpinās sniegt loģistikas atbalstu Afganistānas valdībai narkotiku ražošanas pārtraukšanā, taču aktīvi nepiedalīsies narkotiku audzētāju plantāciju iznīcināšanā. ANO aplēses liecina, ka narkotiku eksports veido aptuveni 60% no Afganistānas ekonomikas un ka tā varētu pārvērsties par "narkovalsti".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu