Uzspridzinātajā Londonas autobusā nogalināti 13 cilvēki

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ceturtdienas sprādzienā, kas notika Londonas divstāvu autobusā, nogalināti 13 cilvēki, paziņoja Londonas policijas priekšnieks Aiens Blērs. "Tagad mēs varam apstiprināt, ka autobusā tika nogalināti 13 cilvēki," žurnālistiem pavēstīja policijas pārstāvis.

Metropoles policijas komisārs preses konferencē arī paziņoja, ka ceturtdienas sprādzienu Londonā īstenojušas vairākas personas. Uz jautājumu, vai četrus četrus uzbrukumus varētu būt organizējusi viena persona, Blērs atbildēja: "No šo notikumu secības mums ir skaidrs, ka nē, to nevarētu izdarīt viena persona." Četri sprādzieni sekoja cits citam ar nelielu laika intervālu. Pirmais sprādziens notika plkst. 08.51 (plkst. 10.51 pēc Latvijas laika), bet ceturtais - plkst. 09.47 (plkst. 11.47 pēc Latvijas laika.) Blērs piebilda, ka tie, kas veikuši uzbrukumus ir vai nu "uz brīvām kājām Lielbritānijā, uz brīvām kājām kaut kur citur, vai miruši", taču pagaidām nevar precīzi uz šo jautājumu atbildēt. Pagaidām saistībā ar ceturtdienas terora aktiem neviens vēl arestēts. Uz jautājumu, vai policija ir izdarījusi kādus arestus un vai tai ir izdevies iegūt lieciniekus, Blērs atbildēja: "Šajā stadijā mēs neesam izdarījuši arestus. Mums ir ļoti, ļoti daudz liecinieku." Iepriekš piektdien Īrijas premjerministrs Bertijs Aherns, runājot par bumbas sprādzienu autobusā, to raksturoja kā "draudīgu attīstību", kas liecina par spridzinātāju pašnāvnieku iesaistīšanu. "Tagad no izlūkošanas datiem, šķiet, kļuvis skaidrs, ka tā bija pirmā pašnāvnieka spridzināšana Apvienotajā Karalistē, un tas atkal liek pilnībā pārskatīt priekšstatus par to, kā tikt galā ar šāda veida darbībām," viņš teica. Atzinīgi izsakoties par Lielbritānijas izlūkdienestiem un nosaucot tos par "vislabākajiem pasaulē", Aherns atzina, ka ir gandrīz neiespējami apturēt teroristus, neatkarīgi no tā, vai tie darbojas kā vienpatņi vai kolektīvi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu