Zviedrija nevēlas pieņemt Sadamu Huseinu pēc notiesāšanas

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Zviedrijas valdība paziņojusi, ka nevēlas ļaut Sadamam Huseinam cietumsodu izciest Zviedrijā, apgalvojot, ka tā nav "piemērota" vieta bijušajam Irākas diktatoram.

Tieslietu ministrs Tomass Bedstrems Malmes laikrakstam "Sydsvenskan" pavēstīja, ka Zviedrijā dzīvojošie imigranti no Irākas būtu aizvainoti, ja Sadams Huseins sēdētu cietumā Zviedrijā. "Zviedrija nav īstā valsts šādas personas uzņemšanai. Mums ir daudzi irākiešu trimdinieki, kuru ģimenes tikušas noslepkavotas," sacīja Bedstrems. Viņš šādi reaģēja uz kāda Huseina aizstāvja izteikumiem, kurš pauda vēlmi, lai tiesa no Bagdādes tiktu pārcelta uz Zviedriju. Pēc Bedstrema teiktā, daudz piemērotāka būtu ANO Starptautiskā kriminālnoziegumu tribunāla bijušajai Dienvidslāvijai (ICTY) mītnes vieta Hāga. Kad bijušais Irākas līderis tiks notiesāts, viņam sods būtu jāizcieš daudz lielākā valstī, kas labāk varētu garantēt viņa drošību, sacīja Bedstrems.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu