Venecuēlas lidostā aizturētas Izraēlai paredzētas raķetes

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Venecuēlā aizturētas acīmredzot Izraēlai paredzētas piecas iznīcinātāju raķetes, izraisot izmeklēšanu par ieroču sūtījumiem ar komerciālām lidmašīnām. Kaujas lidmašīnās "Mirage" un "F-16" izmantojamās raķetes pieder Kolumbijas bruņotajiem spēkiem, informēja Venecuēlas prokuratūra.

Raķetes atklātas sestdien, kad vienu no tām Meiketijas lidostā gatavojās ielikt Vācijas aviokompānijas "Lufthansa" komerciālā reisā uz Izraēlu. Venecuēlas amatpersonas aizturējušas arī "Lufthansa" noliktavu menedžeri Manuelu Koreiru. Informēta persona no aviokompānijas "Lufthansa" pirmdien sacīja, ka aizturētā krava nebija raķetes, bet gan raķešu daļas. ""Lufthansa" cieši sadarbojas ar amatpersonām, lai noskaidrotu detaļas. Jānorāda, ka netika atrastas raķetes, bet raķešu daļas, kas ir pavisam kas cits," sacīja avots, kas vēlējās palikt anonīms. Viņš arī apgalvoja, ka sūtījumam ievēroti visi komerciālo reisu noteikumi un ka raķešu daļas šādā veidā arī agrāk sūtītas uz Izraēlu. Krava sūtīta tranzītā no Kolumbijas un bija pilnīgi likumīga, norādīja avots. Venecuēlas amatpersonas konfiscējušas arī šķidro slāpekli, kas tiek izmantots raķetēs. Kā ziņo policija, raķetes lidostā nogādātas 26.maijā, un Izraēla ar komerciāliem reisiem šādā veidā uz Telavivu agrāk nogādājusi vēl desmit raķetes.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu