Blērs: Londonas galotņu apspriede palīdzēs palestīniešiem

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lielbritānijas premjerministrs Tonijs Blērs, uzturoties vizītē Tuvajos Austrumos, trešdien paziņoja, ka viņa nākamgad plānotā Londonas konference par palestīniešu reformām palīdzēs viņiem kļūt par reālu partneri miera sarunās.

Izraēlas premjerministrs Ariels Šarons pēc tikšanās ar Blēru paziņoja par abu vienošanos, ka Izraēlai nav nepieciešamības piedalīties šajā konferencē. Pēc Blēra teiktā, ierosinātā galotņu apspriede palīdzēs palestīniešiem nostāties uz demokrātijas, drošības un ekonomisko reformu ceļa. "Visi vēlas, lai Izraēla būtu pārliecināta par savu drošību (..), taču konferencē jārunā arī par pienācīgām demokrātiskām institūcijām palestīniešiem, par pienācīgu drošību un pareizu ekonomikas izmantošanu," Jeruzalemē paziņoja Blērs. Viņš atzinīgi novērtēja Izraēlas plānu nākamgad aiziet no okupētā Gazas sektora un daļas Jordānas upes rietumkrasta, norādot, ka tas būs solis uz priekšu ceļā uz starptautiski atbalstīto "ceļu karti" Palestīnas valsts izveidošanai. Šarons pauda atbalstu Londonas konferences mērķim, taču piebilda: "Mums bija sarunas ar britiem par to, un abas puses vienojās, ka mūsu piedalīšanās nav nepieciešama."

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu