Indonēzijā plūdos bojāgājušo skaits sasniedz 188 cilvēkus

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Trešdien Sulavesi salā Indonēzijā notikušajos plūdos un zemes nogruvumos bojāgājušo skaits pieaudzis līdz 188 cilvēkiem, bet bez vēsts joprojām pazuduši 145 cilvēki, informēja vietējās amatpersonas.

Lielākā daļa upuru pamatīga lietus izraisītajos plūdos četros provinces reģionos dzīvības zaudēja otrdien, taču kopš tā brīža meklēšanas un glābšanas operāciju laikā atrasti vēl vairāki bojāgājušie.

Indonēzijas katastrofu seku likvidēšanas dienesta pārstāve pavēstīja, ka Sindžajas reģionā bojā gājuši 174, bet bez vēsts pazuduši 145 cilvēki.

Indonēzijas armijas, policijas un civiliedzīvotāju meklēšanas un glābšanas vienības pārmeklē plūdos un zemes nogruvumos cietušās teritorijas, meklējot izdzīvojušos.

Dienvidsulavesi salas galvaspilsētas Makasaras glābšanas dienesta pārstāvis pavēstīja, ka uz notikuma vietu ceturtdien nosūtīti 300 strādnieki, tajā skaitā policisti, gaisa spēki, karavīri un studenti.

Sindžaja atrodas aptuveni 1600 kilometrus uz ziemeļaustrumiem no Indonēzijas galvaspilsētas Džakartas.

Indonēzijā plūdi un zemes nogruvumi izceļas regulāri, taču lietavas kritisko punktu parasti sasniedz janvārī.

Sulavesi ir resursiem bagāta sala ar daudzām ogļu raktuvēm, kas atrodas tālu no plūdu skartajām teritorijām.

Indonēzijas valdība katastrofā cietušajiem nosūtījusi segas un medikamentus, kā arī devusi pavēli vietējām amatpersonām palīdzēt viņiem pārvietoties uz drošākiem reģioniem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu