Itālijas valdība apstiprina savu spēku atstāšanu Irākā

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Itālijas valdība ceturtdien apstiprināja, ka tās karavīri paliks Irākā, neskatoties uz trešdien notikušo uzbrukumu militārajai bāzei Nāsirijā, kurā gāja bojā 18 itāļi.

"Kabinets ir apstiprinājis centienus un atbildību, ko Itālija ir uzņēmusies ar savu ievērojamo miera uzturēšanas misiju Irākā," pavēstīja avots valdībā. Pēc pašnāvnieka sarīkotā sprādziena pie Itālijas militārās bāzes Nāsirijā, kurā gāja bojā 27 cilvēki, premjerministrs Silvio Berluskoni Senātam pavēstīja, ka Itālija paturēs savus spēkus Irākā. Starp uzbrukumā bojā gājušajiem bija 16 Itālijas militārie policisti un divi civilie darbinieki, un tas bija Itālijas lielākais militārais zaudējums vienā negadījumā kopš Otrā pasaules kara. Itālijas aizsardzības ministrs Antonio Martino ceturtdien apmeklēja uzbrukuma vietu un uzbrukumā vainoja "tos pašus cilvēkus", kas pastrādāja 2001.gada 11.septembra terora aktus. Kabinets arī izsludināja sēru dienu, kas sakritīs ar Irākā nogalināto bērēm. Nogalinātie atpakaļ uz Itāliju tiks nogādāti ceturtdien vai piektdien.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu