Ziemeļvalstīs pieaug interese par islamu.

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Zviedrijas jauno musulmaņu organizācijas priekšsēdētājs paziņojis, ka visiem musulmaņiem ir bijis jāiztur pagājušā gada 11.septembra terora aktu smagums un šis viņiem ir bijis grūts gads, trešdien vēsta Zviedrijas radio.

Musulmaņi ir piedzīvojuši vajāšanu un ņirgāšanos, kā arī papildu drošības pārbaudes lidostās. Musulmaņu sievietes, kas valkā sejas aizsegus, ir bijis īpašs izsmiekla objekts, sacīja organizācijas amatpersona. Viņš piebilda, ka, no otras puses, ir bijis palielināts atbalsts no sabiedrisko organizāciju puses, kā arī lielāka interese par islamu zviedru vidū. Savukārt Dānijā, kur centriski labējā valdība tiek kritizēta par tās jaunajiem ierobežojumiem imigrantiem un patvēruma meklētājiem, arvien vairāk cilvēku pievēršas islamam. Pagājušajā gadā apmēram 600 dāņu kļuva par musulmaņiem, kas ir divas reizes vairāk nekā iepriekšējā gadā. Pētnieki saka, ka islams varētu aizpildīt reliģisko vakuumu dāņos. Kā liecina nesen veikts pētījums, tikai vienai piektdaļai Dānijas kristīgo vidusskolu audzēkņu ir reliģiskas zināšanas, kamēr divas trešdaļas tic horoskopiem un maģiskajiem kristāliem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu