"British Airways" biļetes izdevīgāk būs iegādāties internetā .

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

No nākamā gada 1.janvāra, Latvijā iegādājoties Lielbritānijas aviosabiedrības "British Airways" ekonomiskās klases biļetes elektroniskā formātā, tās būs par 15 ASV dolāriem lētākas nekā parastās papīra biļetes. To pavēstīja "British Airways" pārstāvis Baltijas valstīs Toms Andersons.

Iegādājoties papīra biļetes lidojumiem, kuros var izmantot e-biļetes, pēc Jaunā gada pasažieriem būs jāpiemaksā 15 ASV dolāri. Šāds lēmums pieņemts, lai veicinātu elektronisko biļešu tirdzniecību, no kuras ieguvēji ir kā pasažieri, tā arī aviosabiedrība un tūrisma aģentūras. Šie noteikumi ir spēkā tikai maršrutos, kuros ir pieejamas elektroniskās biļetes. Patlaban e-biļetes var izmantot aptuveni 140 aviosabiedrības lidojumu virzienos. Kopumā "British Airways" lido uz 250 galapunktiem visā pasaulē. Latvija ir pirmā valsts, kurā Eiropas lielākā aviosabiedrība nāk klajā ar šādu iniciatīvu, un tās mērķis ir atvieglot un padarīt drošāku gan biļešu iegādi, gan ceļošanu, kā arī samazināt administratīvos izdevumus, kas saistīti ar papīra biļešu glabāšanu, izdošanu un uzskaiti. Andersons skaidroja, ka elektroniskās jeb e-biļetes ir tāda biļešu noformēšanas sistēma, kas ļauj ceļot bez ierastajām papīra biļetēm. Izmantojot šo pakalpojumu, aviosabiedrības klients rezervē biļeti un samaksā parastajā kārtībā vai ar pārskaitījumu. Visa informācija par lidojumu glabājas aviosabiedrības datu bāzē un tiek apstiprināta, pasažierim ierodoties lidostā un uzrādot personu apliecinošu dokumentu. Tādējādi nav jāuztraucas par iespēju biļeti pazaudēt vai aizmirst mājās. Latvijā "British Airways" sāka elektronisko biļešu tirdzniecību pirms gada. Sākotnēji tās varēja iegādāties tikai aviosabiedrības birojā, bet kopš šā gada oktobra tās ir pieejamas arī Latvijas lielākajās tūrisma aģentūrās. Īsā laikā tās ir iemantojušas vērā ņemamu popularitāti. Oktobrī "British Airways" birojā pārdoto e-biļešu īpatsvars sasniedza 38%. Taču, spriežot pēc Eiropas pieredzes, kur atsevišķās valstīs šādi izdoto biļešu skaits krietni pārsniedz 50%, Latvijā var gaidīt vēl lielāku elektronisko biļešu īpatsvara palielināšanos, norādīja Andersons.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu